The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de Sony WH-1000XM2

De Sony WH-1000XM2 is door vakgids 'What Hi-Fi' met maar liefst 5 sterren bekroond en heeft een award in ontvangst mogen nemen voor de beste wireless noise cancelling hoofdtelefoon. Met lovende woorden werd over deze hoofdtelefoon gesproken. Ik heb de hoofdtelefoon daarom met veel nieuwsgierigheid getest. Daarbij heb ik gelet op het geluid, de materialen, het draagcomfort en de meegeleverde accessoires.

Samengevat

  • De noise cancelling dempt omgevingsgeluid zeer goed.
  • Dankzij het brede frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz klinkt geluid gedetailleerd (Hi-Res).
  • Je streamt audio in hoge kwaliteit dankzij het Bluetooth profiel aptX.
  • Poets digitale muziekbestanden (mp3, ACC, ATRAC en WMA) op naar bijna Hi-Res kwaliteit.
  • De bediening vergt enige oefening.
  • De hoofdtelefoon gaat niet vanzelf uit, waardoor de accu leeg raakt als je hem niet uitzet.

Eerste indruk

Sony WH-1000XM2 Zwart in doos

In de doos zit een hardcase, micro usb kabel, vliegtuig adapter, 3,5 millimeter audiokabel en een beknopte handleiding. Met de audiokabel kun je bedraad muziek luisteren als de accu leeg is. De doos en hoofdtelefoon zien er strak en stijlvol uit. Er is goed over de details van het design nagedacht. Zo is de kabel in dezelfde stijl gemaakt als de hoofdtelefoon. De hoofdtelefoon oogt zelf vrij grof. Ik ben benieuwd hoe hij zit en of hij niet te zwaar is.

Specificaties uitgelicht: noise cancelling

Noise cancelling Sony WH-1000XM2

De hoofdtelefoon heeft een award ontvangen van What Hi-Fi voor beste wireless noise cancelling hoofdtelefoon. En dat vind ik terecht. Ik heb de hoofdtelefoon thuis, op mijn werk, in de trein en buiten tussen winkelend publiek getest. Overal werd het omgevingsgeluid volledig geblokkeerd. Ik hoorde geen huilende baby's meer in de trein en had geen last van het winkelverkeer. Je kunt de noise cancelling van sterkte veranderen als je de alledaagse geluiden, zoals het verkeer, wilt blijven horen.

Specificaties uitgelicht: geluid

Sony WH-1000XM2

De hoofdtelefoon heeft een krachtige driver van 40 mm met een diafragma van Liquid Crystal Polymer voor zware beats. Hierdoor kan de hoofdtelefoon een volledig frequentiebereik tot 40 kHz reproduceren. Met dit gegeven had ik had een overheersende bas verwacht. Maar de hoofdtelefoon geeft juist een duidelijk onderscheid tussen vocalen en instrumenten. Terwijl ik de instrumenten in mijn rechteroor hoor klinken, hoor ik rechts de zanger duidelijk zingen.

Specificaties uitgelicht: accuduur

Sony WH-1000XM2

De Sony WH-1000XM2 heeft een accuduur van maximaal 38 uur. Dit is alleen wanneer de noise cancelling niet is ingeschakeld. Wanneer de functie wel is ingeschakeld heeft hij een maximale accuduur van 30 uur. Dit is lang in vergelijking met andere koptelefoons uit dezelfde prijsklasse. De meeste andere noise cancelling hoofdtelefoons gaan 20 uur mee. Heel fijn vind ik de Fast Fuel techniek, waarbij je de hoofdtelefoon slechts 10 minuten hoeft op te laden om hem 70 minuten te kunnen gebruiken.

Specificaties uitgelicht: draagcomfort

Sony WH-1000XM2

De oorschelpen vielen ruim over mijn oren en de oorkussens zijn ook nog eens zacht. Dit maakt ze echt geschikt voor lange luistersessies. Ik heb 2 hele werkdagen met de hoofdtelefoon naar muziek geluisterd en ik heb geen pijn aan mijn oren gehad. Doordat de oorkussens stevig over mijn oren vielen, werd mijn omgevingsgeluid al grotendeels afgesloten. Ook zonder de noise cancelling. Je kunt de hoofdtelefoon inklappen en opbergen in de meegeleverde hardcase. Zo is hij altijd beschermd

Specificaties uitgelicht: bediening

Sony WH-1000XM2

Op de rechteroorschelp zitten 4 knoppen waarmee je het volume verandert, wisselt van liedje, de muziek pauzeert en inkomende telefoongesprekken aanneemt. Sony noemt deze knoppen intuïtief; je gebruikt ze op gevoel, zonder erbij na te denken. Ik zie dit anders, want de bediening vereist enige oefening. Zo drukte ik regelmatig de verkeerde knop in. Uiteindelijk moest ik de handleiding erbij pakken om te kijken hoe het werkt. Maar oefening baart kunst. Na verloop van tijd ging het bedienen van de knoppen mij gemakkelijk af.

WH-1000XM3

De opvolger van de 1000XM2. Bekijk de koptelefoon op onze webshop.

Sony WH-1000XM3 Zwart

  • Via Bluetooth stream je draadloos muziek van je smartphone of tablet.
  • Actieve noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis.
  • De Smart Listening functie past de sterkte van de noise cancelling aan op je activiteit.
  • De koptelefoon wordt zonder 6,3 mm adapter geleverd.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.714 beoordelingen