The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Nu beschikbaar: Fallout 76

Met de komst van Fallout 76 zal de post-apocalytische woestenij een stuk minder eenzaam zijn dan Fallout veteranen gewend zijn. Met Fallout 76 waagt Tod Howard zich namelijk voor het eerst aan een multiplayer game in het Fallout universum. Tijd om het samen met vrienden tegen deathclaws op te nemen!

Wat is Fallout 76

De kernbommen zijn gelanceerd en de Amerikaanse bevolking zoekt dekking in de Fallout shelters. 25 jaar later gaan de deuren van Vault 76 weer open en is het aan jou en je mede vaultbewoners om de aarde opnieuw op te bouwen. Uniek aan deze Fallout in West-Virginia is dat de vault vrij snel (25 jaar na de bommen) al opent. Wat volgt is een multiplayer game in de 'WV' wildernis waar de radioactive mutaties nog vers zijn. War never changes?

De setting

Fallout speelt zich af in West - Virginia

Fallout 76 is groter dan Fallout 4, maar speelt zich vele jaren eerder in de tijdlijn af. Ook is West-Virginia nou niet bepaald een levendige metropool, waardoor de fictieve Chinezen er dan ook geen kernwapen aan verspild hebben. Dit heeft tot gevolg dat de flora (bossen!) en fauna niet is weggevaagd door de schokgolf, maar als gevolg van alle straling juist uitgebreid muteert.

De vijanden

Fallout zit als vanouds al vol met lelijke ghouls, gevaarlijke mutanten en andere beesten, maar gelukkig biedt West-Virginia genoeg samenzweringen, legendes en mythes om unieke, angstaanjagende monsters te ontwerpen. Bethesda zet hun tanden hier dan ook in en heeft plannen voor bosses als de infameuze MothMan, een sneaky monster wat jou eerst zal stalken en zich later als een uitdagende eindbaas onthult.

Bouwen

Bouw en verdedig je eigen basis

Het bouwen van een basis was in Fallout 4 al vrij uitgebreid, maar nu je dit samen met 4 vrienden mag doen is het natuurlijk een stuk leuker. Ook wordt je basis regelmatig aangevallen door beesten en bad-guys. Speel je op een andere server? Dan verhuist je basis gewoon mee. Is er geen plek, dan ontvang je de blueprints van je geplaatste gebouwen om je basis makkelijk ergens anders op te zetten.

Voortgang

De wereld verkennen

Fallout is natuurlijk een RPG, dus dat wordt levellen geblazen. Iedere keer als je levelt kies je een kaart die samenhangt met één van de S.P.E.C.I.A.L stats. Zo kies je bijvoorbeeld voor Intelligence, waardoor je daar 1 van 3 skills uitzoekt. Je specialiseert je character op deze manier dus bijvoorbeeld om beter te craften. Teamgenoten kiezen daarentegen misschien voor healing of betere melee aanvallen. Je wisselt ook kaarten uit met je party, dus je bouwt samen de ultieme skillset.

Endgame

De krachtige power suits beschermen je tegen de meest gevaarlijke wezens en gebieden

Is je basis af? Is je hele party al hoger level? Dan is het tijd om écht ruzie te zoeken met je buren door op zoek te gaan naar de codes voor de verschillende nucleare silos die in de wereld verstopt zijn. Schiet je de basis van je boze buren in één keer aan gruzelementen. Of... je kiest ervoor om een bepaald gebied van de map te beschieten en deze zo te upgraden met uitdagendere monsters en ... meer loot!

Bas
Artikel van:
Bas Gamingspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.537 beoordelingen