The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Specialisten review Fastrider Traffic

Doe jij graag boodschappen op de fiets of trap je op doordeweekse dagen naar je werk? Dan kun je niet zonder gebruiksvriendelijke, stevige fietstas. Denk aan stevig materiaal, een eenvoudige bevestiging en veiligheid. De Fastrider Traffic voldoet aan dit plaatje. Daarom onderwierp ik deze fietstas - in enkele en dubbele variant - aan een fietstest in de stad.

Materiaal & inhoud

De Fastrider Traffic is er in een enkele en dubbele uitvoering. De enkele variant heeft een inhoud van 17,5 liter. Hiermee is hij erg geschikt om even een snelle boodschap te doen bij het winkelcentrum om de hoek. De dubbele Fastrider Traffic bestaat uit 2 tassen met samen een inhoud van 40 liter. Daarmee heb je genoeg ruimte om je laptoptas en werkdocumenten mee te nemen. Ook verdeel je gemakkelijk boodschappen voor een paar dagen over de 2 fietstassen. De Fastrider Traffic is bovendien voorzien van stevige bodemplaten zodat je spullen stevig en stabiel in de tassen staan. Beide modellen van de Fastrider zijn van polyester en spatwaterdicht. Mijn spullen waren nog goed droog na een klein regenbuitje. Verwacht dit echter niet wanneer het met bakken uit de hemel komt.

Bevestiging

Voordat ik op de fiets stap bevestig ik de fietstassen. Dat gaat zelfs met 2 linkerhanden verrassend eenvoudig. De Fastrider Traffic Shopper (enkel) bevestig je eenvoudig aan je bagagedrager met de 2 klemhaken. Eenmaal aangekomen op je bestemming pak je hem er ook in een handomdraai af. Je neemt hem mee aan het handige handvat, zodat je je volgeladen fietstas gemakkelijk gebruikt als draagtas. De dubbele fietstas van de Fastrider Traffic bevestig je daarentegen met bevestigingsriemen aan je bagagedrager. Door de omvang en het gewicht gebruik je de dubbele fietstas meer als een vaste fietstas in tegenstelling tot de kleinere, enkele Fastrider Traffic.

Veiligheid

Ook aan de veiligheid is gedacht bij beide modellen van de Fastrider Traffic. De tassen zijn op de achterzijde voorzien van reflecterende strepen. Daarmee ben je bij donker weer of wanneer het begint te schemeren goed zichtbaar voor het overige verkeer. De dubbele fietstas gebruik je bovendien in combinatie met een afstandshouder. Hierdoor komt de tas nooit tussen je spaken. Wat ook opvalt, zijn de handige uitsparingen aan de achter- en bovenkant van de fietstas. Hierdoor ondervind je geen hinder van de tas en gebruik je moeiteloos je achterlicht en snelbinders.

Conclusie

De Fastrider Traffic is een gebruiksvriendelijke, stevige en veilige fietstas voor dagelijks gebruik. De enkele Fastrider Traffic is het meest geschikt voor een snelle, kleine boodschap. Hij onderscheidt zich doordat je hem ook gemakkelijk loskoppelt van je bagagedrager en als draagtas gebruikt. De dubbele fietstas leent zich, met zijn grote inhoud, voor het inslaan van boodschappen voor een paar dagen. Ook neem je zonder moeite je werkdocumenten en laptop mee naar je werk.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.785 beoordelingen