The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Vergelijk de Fitbit Alta met de Fitbit Charge 2

Je weet het zeker: je gaat een Fitbit activity tracker kopen. Maar voor welke Fitbit kies je? Dat het uiterlijk van de Fitbit Alta en de Fitbit Charge 2 verschilt is duidelijk, maar welke specifieke voordelen zitten er eigenlijk aan deze trackers? Door de verschillen tussen deze 2 modellen duidelijk te maken, hoop ik dat je erachter komt welke Fitbit het beste bij jou past.

In het kort

Fitbit Alta Fitbit Charge 2
Scherm 1.4-inch OLED 1.5-inch OLED
Waterdicht IP44 (spatwaterdicht) IP44 (spatwaterdicht)
Hartslagsensor Nee Ja
Meet beklommen traptreden Nee Ja
GPS Nee Ja

Uiterlijk

Fitbit Alta: subtiel design

Op het eerste gezicht valt de Fitbit Alta op door zijn subtiele design. Hierdoor draag je de activiteitstracker niet alleen tijdens het sporten of op je werk, maar houd je hem ook om als je `s avonds op stap gaat of tijdens het slapen. Zo meet je dag en nacht je activiteiten. Net als Fitbit's eerste tracker, de Fitbit Flex, sluit de Alta met 2 drukknoopjes. Dit zorgt voor een prettig draagcomfort. De tracker vormt zich namelijk soepel om je pols en voel je bijna niet zitten. Het smalle bandje is in meerdere kleuren en materialen verkrijgbaar. Zo zorg je ervoor dat de tracker past bij elke outfit of gelegenheid.

Fitbit Charge 2: groter display

Het display van de Fitbit Charge 2 is ten opzichte van de Fitbit Alta een stuk groter. Hierdoor lees je je gegevens gemakkelijker af tijdens het sporten. Aan de andere kant is de tracker hierdoor ook meer aanwezig op je pols. De gespsluiting werkt op dezelfde manier als een klassiek horloge. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het horloge van je pols schiet tijdens een pittige training. Waar je bij de Alta alleen navigeert via een tapscreen (je scherm aantikken), scroll je bij de Charge 2 nog eenvoudiger door de verschillende schermen en functies dankzij de knop aan de zijkant.

Functies

Fitbit Alta: dagelijkse activiteiten en notificaties

Jij bent van plan om meer aan je dagelijkse beweging te doen, zoals vaker een flinke wandeling maken of toch eens de fiets pakken naar je werk. Dan is het leuk om je activiteiten bij te houden en deze terug te zien in een app. Zoals je van een activiteitstracker gewend bent, meet de Fitbit Alta je dagelijkse activiteiten zoals je stappen, calorieverbruik en slaapritme. Beweeg je langer dan 20 minuten intensief? Dan registreert en categoriseert je Fitbit automatisch deze sportactiviteit. Daarnaast waarschuwt de tracker wanneer je te lang stil zit. Ook krijg je beloningen wanneer je bewegingsdoel behaald is. En je mist geen enkel berichtje of telefoontje want ook hier houd de Fitbit je van op de hoogte.

Fitbit Charge 2: extra functies

Wil jij op je gezondheid letten of ben je vaak in de sportschool te vinden? Dan wil jij een activity tracker waarbij je je gegevens duidelijk op het scherm in de gaten houdt. Alle functies van de Fitbit Alta zijn ook vertegenwoordigd bij de Fitbit Charge 2. Daarnaast heeft de Charge 2 nog een aantal handige functies zoals een ingebouwde hartslagmeter die continu je hartslag op je scherm weergeeft. Hierdoor zie je precies hoe intensief je bezig bent. Ook is je hartslag handige informatie die je gebruikt bij intervaltrainingen, ademhalingsoefeningen en het meten van je cardio-fitheidsniveau. Leuke bijkomstigheid is dat de Charge 2 ook je gelopen traptreden meet dankzij de hoogtemeter.

Welke Fitbit past bij mij?

Wil jij wat meer bewegen en de hele dag door je activiteiten kunnen zien? Dan is een tracker die je dagelijkse activiteiten meet én er leuk uit ziet voldoende. De Fitbit Alta is in dit geval een uitstekende keuze. Vergeleken met de Fitbit Charge 2, heeft de Fitbit Alta meer de uitstraling van een mooi accessoire. Wil jij meer op je gezondheid letten of ben je een sporter? Dan wil je je gegevens duidelijk op je scherm zien en is hartslagmeting belangrijk. In dat geval raad ik je de Fitbit Charge 2 aan. De Charge 2 is dankzij de hartslagsensor en hoogtemeter net even een iets completere versie van de Fitbit Alta.

Jonna
Artikel van:
Jonna Horlogespecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen