The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Annika

Hoe kies ik een fietscomputer?

Een fietscomputer is een compact apparaat met veel mogelijkheden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. Dankzij de verschillende functies kom je veel te weten over je afgelegde afstand, gemiddelde snelheid of je verbrande calorieën. Dit maakt het fietsen leuker en de training effectiever. Welke fietscomputer je nodig hebt is afhankelijk van wat voor type fietsritten je maakt. Welke fietscomputer het beste is voor jou, dat lees je hier.

Recreatief

Recreatief fietsen fietscomputer

Recreatief fietsen

Ben jij een recreatieve fietser en maakt het je niet zoveel uit waar je precies heen fietst, dan is een basis fietscomputer iets voor jou. Dankzij de basisfuncties van zo’n fietscomputer met GPS, zie je de afstand die je aflegt, hoe snel je fietst en de tijd. In sommige gevallen koppel je ook je basisfietscomputer gemakkelijk aan een applicatie op je computer of laptop, zodat je precies ziet welke route je gefietst hebt.

Fietstochten maken met fietsnavigatie

Fietstochten maken

Ben jij een recreatieve fietser en wil je graag dat het systeem je ook naar een bepaalde bestemming navigeert? Dan is een fietsnavigatiesysteem de beste oplossing. Fietsnavigatie geeft fietswegen gedetailleerd weer. Zo fiets je makkelijk van A naar B, zonder oponthoud. Het enige wat je nog hoeft te beslissen is welke kaart je gaat nemen. Ga voor de kaart van Europa als je veel in het buitenland fietst. Fiets je veel in Nederland en België, dan is de Benelux-kaart voldoende.

Sportief

Spieren trainen

Spieren trainen en techniek verbeteren

Je versnelt het trainen van je benen als je hier gericht mee aan de slag gaat. Een cadanssensor registreert pedaalslagen. Een ritme van 100 omwentelingen per minuut is het meest effectief, omdat je bij een hoger aantal omwentelingen de druk op je spierpezen verhoogt en bij een lager aantal omwentelingen je meer op kracht rijdt. Een vermogenssensor registreert de druk die je uitoefent op je pedalen. Zo pas je bewust je techniek aan, als blijkt dat je ongelijke druk uitoefent.

Conditie verbeteren

Conditie verbeteren

Dat fietsen goed is voor je conditie, weet je natuurlijk al. Met een fietscomputer kun je nog een stapje verder gaan. Met een hartslagsensor fiets je namelijk gemakkelijk in verschillende hartslagzones en dit is bevorderlijk is voor je conditie. Het meten van je hartslag gaat meestal via een borstband. Deze geeft de meetwaarden vervolgens door naar je fietscomputer. Je kunt je conditie daarnaast ook verbeteren met intervaltrainingen, zodat de trainsessies verdeeld zijn in rustpauzes en actiemomenten.

Extra sensoren

Sensoren voor bij je fietscomputer

Niet alle fietscomputers worden geleverd met alle soorten sensoren. Cadans-, hartslag- en vermogenssensoren zijn ook los verkrijgbaar. Deze koppel je gemakkelijk aan je fietscomputer of fietsnavigatiesysteem. Deze koppeling maak je via Bluetooth, let er dus op dat jouw fietscomputer of fietsnavigatie dit heeft.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.793 beoordelingen