The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Annika

Advies over fietsendragers voor elektrische fietsen

Je hebt een elektrische fiets en je wil deze graag meenemen op vakantie. Door het zware gewicht van zo’n fiets zijn niet alle fietsendragers voor op de trekhaak geschikt voor het vervoeren van jouw E-bike. Daarom is het belangrijk dat je een lichte, maar vooral sterke drager gebruikt. In dit artikel lees je waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager voor elektrische fietsen en hoe je het gebruik van jouw fietsendrager gemakkelijker maakt.

Maximaal gewicht

Maximaal gewicht fietsendrager

Maximaal gewicht op fietsendrager

De belangrijkste eigenschap om rekening mee te houden is het maximale draagvermogen van de fietsendrager zelf. Dit geeft aan hoeveel gewicht de drager kan dragen. Een elektrische fiets weegt vaak wel 30 kilogram. Check daarom voor de aanschaf van een fietsendrager hoeveel jouw fiets precies weegt en zoek bij dit gewicht de beste drager voor jouw E-bike.

Kogeldruk fietsendrager

Maximale kogeldruk trekhaak

Naast het maximaal draagvermogen van de fietsendrager, is het natuurlijk ook belangrijk om na te gaan wat de maximale kogeldruk van jouw trekhaak is. Dit staat vaak op de trekhaak zelf, of in de handleiding van je auto. Let erop dat je hierbij rekening houdt met het gewicht van de drager èn het gewicht van de fiets(en) die je erop zet. Deze bij elkaar mogen niet zwaarder zijn dan de maximale kogeldruk.

Extra tips

Oprijgoot

Bij veel elektrische fietsen koppel je de accu van de fiets gemakkelijk los, zodat je deze los in de auto kwijt kan. Dit maakt de fiets zelf een aantal kilo’s lichter. Een elektrische fiets is dus extra zwaar en daarmee moeilijker te tillen. Een oprijgoot is dan een uitkomst. Je rijdt de E-bike zo de drager op en af zonder je te vertillen. Let er natuurlijk wel op dat de oprijgoot geschikt is voor jouw fietsendrager.


© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.675 beoordelingen