The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Andrea

Welke fietstrainer heb je nodig?

Als je met slecht weer wilt fietsen, is een fietstrainer de oplossing. Voor je aankoop moet je de keuze maken tussen een direct drive fietstrainer en een wheel on fietstrainer. Ook is er een verschil tussen basis fietstrainers en interactieve fietstrainers. In dit artikel vertellen we wat het verschil is en hoe je de juiste fietstrainer kiest voor jou.

Direct drive of wheel on

Direct drive fietstrainers

Direct drive fietstrainers

Voor de meest realistische binnentraining gebruik je een direct drive fietstrainer. Je hoeft geen trainingsband te gebruiken omdat je de fiets zonder wiel aan de trainer bevestigt. Hierdoor is het geluidsniveau van een direct drive trainer lager dan bij een wheel on fietstrainer. Ook is het mogelijk om met zware weerstand te fietsen en hoge stijgingspercentages te simuleren. Je kunt kiezen voor een interactieve of een basis direct drive fietstrainer.

Wheel on fietstrainer

Wheel on fietstrainers

Bij een wheel on fietstrainer bevestig je het achterwiel van je fiets op het apparaat. Meestal gebruik je netstroom, waardoor de weerstand zwaar en realistisch aanvoelt. Sommige wheel on fietstrainers gebruik je zonder netstroom, waardoor ze geschikter zijn voor een warming up of basistraining. Je kunt kiezen tussen interactieve wheel on fietstrainers en basis wheel on fietstrainers.

Interactief of basis

Interactieve fietstrainers

Interactieve fietstrainers

Je verbindt interactieve fietstrainers met speciale software, zoals de Zwift app of de Kinomap app. Deze programma's houden je trainingsprestaties bij, die je vervolgens live op je computerscherm volgt. Zo zie je precies hoe hard je gaat en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Met veel van deze applicaties leg je virtuele routes af van over de hele wereld. Bij een virtuele steile helling wordt de weerstand van je fietstrainer ook zwaarder, zodat de training realistisch aanvoelt. Zowel wheel on fietstrainers als direct drive fietstrainers kunnen interactieve fietstrainers zijn.

Basis fietstrainers

Basis fietstrainers

Een basis fietstrainer is een fietstrainer die je zonder bijbehorende app gebruikt. Het is zonder losse accessoires daarom niet mogelijk om je fietsprestaties bij te houden. Dit maakt basis fietstrainers vooral geschikt voor een warming-up of een zelf samengestelde training. Meestal is een basis fietstrainer ook een wheel on fietstrainer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen