The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Nicole

Hoe groot moet een school rugzak zijn?

Met een nieuwe agenda en net gekafte boeken begin je fris aan het nieuwe schooljaar. Een goede schoolrugzak is daarbij onmisbaar. Je wilt natuurlijk een hip exemplaar, maar het is ook belangrijk dat een boekentas het juiste formaat heeft. Maar hoe groot moet een schooltas nu eigenlijk zijn?

Tips van de specialist

  • Fiets je heen en weer naar school? Kies dan een schooltas met rugventilatie zodat je rug koel blijft.
  • Gebruik je een tablet of laptop op school, kies dan een rugzak met een tablet- of laptopvak om krassen te voorkomen.
  • Als je rugzak zwaar is, is het belangrijk dat je rugtas lekker zit. Kies voor extra comfort een schooltas met gewatteerde schouderbanden en een heup- of borstband.
  • Het is handig als een schooltas meerdere vakjes heeft, zodat je je spullen overzichtelijk opbergt.

Welk formaat heb ik nodig?

Kleine rugzak

Klein: 15 t/m 20 liter

Gooi je je boeken die je niet nodig hebt in je kluisje? Of heb je rustige dagen met maar een paar uurtjes les? Misschien maak je vaker gebruik van een tablet of laptop. Dan is een school rugzak van 15 t/m 20 liter groot genoeg. Deze rugtassen zijn compact, maar hebben vaak wel extra vakjes waar je je rekenmachine, pennen en sleutels in kwijt kan. Ook zijn er genoeg kleine rugzakken met een laptop- en tabletvak.

Middelgrote rugzak

Middel: 21 t/m 30 liter

Maak je lange schooldagen met verschillende vakken? Op dit soort dagen sjouw je al gauw meer mee dan je denkt. Daarvoor is een school rugzak van 21 t/m 30 liter geschikt. Voor rugtassen is dit het meest voorkomende formaat. De tassen hebben genoeg ruimte, maar zijn niet groter dan noodzakelijk. De meeste school rugzakken hebben meerdere kleine vakjes. Zo hoef je nooit lang op zoek naar een pen of je sleutels.

Grote rugzak

Groot: 31 t/m 40 liter

Neem je mapjes, een laptop en een extra dik woordenboek mee en staat er ook nog 2 uur gym op het rooster? Dan zijn rugzakken groter dan 31 liter geschikt. Let bij het meenemen van zoveel spullen goed op je rug. Een borstband en gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat je de rugzak comfortabel draagt. Daarnaast is rugventilatie fijn om je rug koel te houden tijdens het dragen van een zware rugtas.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen