The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Hoe speel je Fortnite op je mobiele telefoon?

Er zijn op dit moment weinig spellen zo populair als Fortnite. Waar je eerst alleen via je console en pc mee kon doen aan deze battle royale, kan je tegenwoordig ook via je smartphone en tablet meespelen. Voor iOS zijn de meeste toestellen compatibel met Fortnite, voor Android bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 20 en Samsung Galaxy Tab S7.

Fortnite op mobiel

Fortnite op mobiel

Fortnite mobile is in principe hetzelfde spel als dat op de pc en console; het is geen afgeslankte versie met minder mogelijkheden. Visueel ziet het er wel iets minder uit dan op de (krachtigere) pc's en consoles en de besturing gaat via je touchscreen. Je speelt ook alleen tegen andere spelers op mobiel. Het is overigens wel mogelijk om, als je vrienden bent via Epic, met een vriend die wel op pc/console speelt mee te spelen in zijn/haar game tegen andere pc/console-spelers.

Hoe speel ik Fortnite op iOS?

download fortnite mobile

Voor iOS download je Fortnite eenvoudig via de App Store. Aanvankelijk had je hier een zogenaamde invite voor nodig, maar tegenwoordig is Fortnite iOS voor iedereen te downloaden in Apple's App Store. Het enige waar je op moet letten is je toestel; Fortnite werkt alleen op een iPhone SE of nieuwer. Wat betreft iPads zit je goed met alles vanaf de iPad Air 2 en Mini 4.

Hoe speel ik Fortnite op Android?

gameplay fortnite mobile

Fortnite is niet beschikbaar in de Google Play Store. Ontwikkelaar Epic Games wil het spel namelijk zelf verspreiden. Toch kan je Fortnite gemakkelijk en veilig downloaden op jouw smartphone. Meld je hiervoor aan op Fortnite.com/android. Je ontvangt van Epic Games een bericht met downloadlink om Fortnite te installeren. Bedenk wel dat je een krachtige smartphone moet hebben om Fortnite te spelen zonder haperingen.

Speel langer door met een powerbank

Fortnite met powerbank

Vergeet niet dat je je smartphone, in tegenstelling tot je console of pc, regelmatig moet opladen om te voorkomen dat je middenin je winnende game opeens een lege batterij hebt. Met een powerbank heb je altijd genoeg stroom om net zo lang door te gamen als je zelf wilt.

BlueBuilt Powerbank 20.000 mAh

Geschikt voor smartphones en tablets | Capaciteit 20.000 mAh | Vermogen 18 watt (Quick Charge en Power Delivery)
49,99
op voorraad
  • Met deze powerbank laad je ook je tablet op.
  • Je laadt Android smartphones en iPhones die kunnen snelladen ongeveer 2 keer zo snel op met de Quick Charge of Power Delivery snellaadpoort dan met een standaard poort.
  • Met 20.000 mAh capaciteit laad je jouw smartphone ongeveer 4 keer helemaal op.
  • Om je iPhone snel op te laden via Power Delivery heb je een usb C naar Lightning snellaadkabel nodig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen