The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Veel voorkomende foutmeldingen op je Pentax spiegelreflexcamera

Geeft jouw Pentax spiegelreflexcamera een foutmelding? In dit onderstaande artikel krijg je oplossingen voor de 5 meest voorkomende foutmeldingen.

Fout 1: F-error foutmelding

Deze melding geeft aan dat je het diafragma handmatig hebt ingesteld en dat de camera met deze instelling geen foto kan maken. Pas je instelling aan of zet de camera in de automatische stand om toch de foto te kunnen maken.

Fout 2: Card Locked error foutmelding

Deze melding geeft aan dat je SD kaart gelocked is. Je kan dit verhelpen door de SD kaart uit je camera te halen. Op de rand van de SD kaart zit een schuifje duw dit omhoog of omlaag afhankelijk van de stand waarin deze staat, hierna kun je de kaart terug stoppen.

Fout 3: A90 foutmelding

Deze melding geeft aan dat er een elektronische fout is opgetreden. Je kan dit verhelpen door de laatste firmware op je camera te zetten. Deze vind je op de website van Pentax.

Fout 4: Card Not Formatted foutmelding

Deze melding geeft aan dat de SD kaart niet geformatteerd is. Dit kan je verhelpen door de SD kaart in je camera te formatteren. Ga naar het setup menu en kies format om je SD kaart te formatteren.

Fout 5: Not Enough Battery Power foutmelding

Deze melding geeft aan dat de accu niet voldoende is opgeladen voor de gekozen functie. Om dit op te lossen moet de accu opgeladen worden.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen