The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Gaby

Hoe gebruik je een luchtreiniger optimaal?

Je bent eruit. Een luchtreiniger is de geschikte luchtbehandeling voor bij jou thuis. Je weet alleen nog niet hoe je een luchtreiniger optimaal gebruikt. Want waar zet je hem eigenlijk neer? En hoelang moet hij aanstaan? We geven je in dit artikel meer advies over het gebruik van een luchtreiniger.

Waar plaats je de luchtreiniger?

Plaatsing luchtreiniger

Je plaatst een luchtreiniger het liefst zo centraal mogelijk. Natuurlijk staat hij in de weg als je hem midden in de woonkamer zet, maar plaats hem zeker niet in een hoekje of achter een meubel. Zet de luchtreiniger altijd zo'n 25 centimeter van de muur en andere objecten af. Zo beïnvloed je de luchtstroom niet.

Wanneer en hoelang zet je de luchtreiniger aan?

Luchtreinigers

Voor het beste resultaat zet je een luchtreiniger continu aan. Alleen dan blijft de lucht in huis het schoonst. Wanneer er namelijk veel beweging is in een kamer, stuift het stof op en dwarrelt het door de ruimte. Een luchtreiniger zuigt deze stofdeeltjes direct op zodat jij er minder last van hebt. Zet een luchtreiniger altijd op de hoogste stand wanneer je niet in de ruimte aanwezig bent. Dan stoort hij je niet en maakt hij de ruimte effectief schoon.

Wanneer moet je de filters vervangen?

Filters vervangen

Het verschilt per luchtreiniger hoe vaak je de filters moet vervangen. Bij sommige modellen is dit eens in de 3 maanden, bij andere luchtreinigers maar 1 keer per jaar. Daarnaast ligt het ook aan hoevaak je de luchtreiniger gebruikt en aan de mate van verontreinigde lucht in huis. Meestal lees je in de handleiding hoe vaak dit bij jouw luchtreiniger moet gebeuren. Zorg er daarnaast voor dat je de voorfilters van de luchtreiniger eens per maand schoonmaakt. Hier blijven vaak grotere vlokken stof achter waardoor de werking van de luchtreiniger vermindert.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.030 beoordelingen