The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Aan de slag met Google Home commands

Alle Google Home speakers zijn eenvoudig met je stem te bedienen. Met commands geef je spraakopdrachten aan de Google Assistent, waarna de smart home hub voor je aan de slag gaat. Zo krijg je informatie over het weer of nieuws, maar stuurt de speaker ook slimme apparaten in huis aan. In dit artikel vertellen we je wat je allemaal kunt met Google Home commands.

Basis commands

Basis commands

Met basis commands laat je de Google Home eenvoudige taken doen. Je zet bijvoorbeeld het volume van de speaker harder of zachter met je stem. Spreek de Google Assistent aan met ‘Hey Google’ of ‘Okee Google’. Om muziek af te spelen, pauzeren of stoppen voeg je de naam van de dienst toe die je gebruikt. Met een command als ‘Hey Google, pauzeer Spotify’ zet je bijvoorbeeld een nummer op pauze.

Nieuws en informatie

Nieuws en informatie

De Google Assistent houdt je op de hoogte van het nieuws wanneer je dit instelt of ernaar vraagt. Zo vraag je naar het laatste nieuws van de dag, naar sportuitslagen of het weer. Wanneer je benieuwd bent of er files zijn op de route naar werk, vraag je de Assistent hoe lang het duurt voor je op werk bent. Stel de ‘goedemorgen’ routine in en de Assistent praat je ‘s ochtends direct bij over het weer, nieuws en verkeer.

Hulp in huis

Hulp in huis

Een Google Home speaker fungeert als slimme hulp in huis. Zo is het tijdens het koken handig om een timer in te stellen of om een recept via de speaker te volgen. Wanneer de melk op is, vraag je direct aan de speaker om dit op je boodschappenlijst te zetten. Dat geldt ook voor herinneringen of agenda afspraken. Je vertelt een afspraak aan de speaker, waarna de Google Assistent het in je agenda zet.

Slim huis bedienen

Slim huis bedienen

De meeste slimme apparaten voor in huis zijn met behulp van de Google Assistent aan te sturen. Je hoeft dan geen losse apps meer te gebruiken, omdat je de apparaten aan de Google Home applicatie koppelt. Met een command zet je bijvoorbeeld de slimme verlichting aan, of verhoog je de kamertemperatuur via je slimme thermostaat. Als je een Google Nest Hub hebt, vraag je de Assistent bijvoorbeeld ook om beelden van je ip-camera op het scherm te tonen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen