The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Soorten grills vergelijken

Er zijn verschillende soorten grills, die je voor het maken van verschillende type gerechten gebruikt. In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen alle soorten grills. Bedenk van te voren of je de grill het liefst op je keukenblad zet, of dat je liever aan tafel grillt.

Grills voor op de eettafel

Uitklapbare contactgrill (tafelgrill)

Een uitklapbare contactgrill gebruik je als tafelgrill. De grill klap je namelijk volledig open. Meestal heeft een uitklapbare contactgrill een geribbelde plaat, maar er zijn ook modellen waarbij je de platen wisselt voor vlakke platen. Het voordeel is dat je 'm ook dichtgeklapt gebruikt voor het maken van panini's en tosti's.

  • Je klapt 'm ook dicht, zodat je er panini's en tosti's mee maakt.
  • Door het vierkante formaat minder geschikt om te grillen met grote groepen.

Teppanyaki grillplaten

Een teppanyaki is een langwerpige, vlakke bakplaat. Hierop grill je alle soorten vis, vlees en groenten. De bakplaat zet je op tafel, zodat je gezellig met vrienden of familie kunt tafelen. Dankzij het langwerpige formaat kan iedereen aan tafel er gemakkelijk bij.

  • Dankzij het langwerpige formaat geschikt om aan tafel te grillen met grote groepen.
  • Niet geschikt voor het maken van panini's of tosti's.

Grills voor op je keukenblad

Contactgrill

Een contactgrill heeft standaard een gesloten stand, zodat ingrediënten aan 2 kanten gegrillt worden. Ideaal wanneer je vaak panini's maakt of wanneer je af een toe een stuk vlees of groenten wilt grillen.

Tosti ijzer

Een tosti-ijzer beschikt over een bakplaat met 2 vakken. In ieder vak leg je 1 tosti. Zodra je de contactgrill sluit, drukken de tostiplaten de korstjes van de boterhammen op elkaar, zodat er zo min mogelijk gesmolten kaas uitdruipt.

Wafelijzer

Met een wafelijzer maak je thuis verse, warme wafels. In het wafelijzer zitten speciale wafelplaten, met het bekende geruite wafelpatroon.

Iris
Artikel van:
Iris
Contactgrillspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.915 beoordelingen