The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Soorten grills vergelijken

Er zijn verschillende soorten grills, die je voor het maken van verschillende gerechten gebruikt. Zo zijn er grills die je erbij pakt wanneer je voor jezelf een tosti maakt als lunch, maar er zijn ook grillplaten waar je met de hele familie aan de keukentafel van eet. In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen alle soorten grills.

Grills voor op de eettafel

contactgrill met biefstuk

Uitklapbare contactgrill

Een uitklapbare contactgrill gebruik je niet alleen om panini’s, tosti’s of andere gerechten te grillen, maar ook als tafelgrill. Meestal heeft een uitklapbare contactgrill een geribbelde plaat, maar er zijn ook modellen waarbij je de platen wisselt voor vlakke platen. Het voordeel is dat je 'm ook dichtgeklapt gebruikt voor het maken van panini's en tosti's.

  • Je klapt 'm ook dicht, zodat je er panini's en tosti's mee maakt.
  • Door het vierkante formaat minder geschikt om te grillen met grote groepen.
vlakke, witte tafel bakplaat

Grillplaten

Een teppanyaki, oftewel een grillplaat, is een langwerpige, vlakke bakplaat. Hierop grill je alle soorten vis, vlees en groenten. De grillplaat zet je op tafel, zodat je gezellig met vrienden of familie tafelt. Dankzij het langwerpige formaat kan iedereen aan tafel er gemakkelijk bij.

  • Dankzij het langwerpige formaat geschikt om aan tafel te grillen met grote groepen.
  • Niet geschikt voor het maken van panini's of tosti's.

Grills voor op je keukenblad

contactgrill met panini's

Contactgrill

Een contactgrill heeft standaard een gesloten stand, zodat je ingrediënten aan 2 kanten grillt. Ideaal voor het maken van panini's, maar ook voor het grillen van stukken vlees of groente. Sommige modellen beschikken over verschillende temperatuurstanden, een vetopvangbakje en meerdere grillplaten. Hierdoor komt de contactgrill voor zeer uiteenlopende gerechten goed van pas.

tosti ijzer met tosti

Tosti ijzer

Eet jij het liefste elke week een huisgemaakte tosti, dan misstaat een tosti ijzer op je aanrecht niet. Een tosti ijzer beschikt over een bakplaat met 2 vakken. In ieder vak leg je één tosti. Zodra je de contactgrill sluit, drukken de tostiplaten de korstjes van de boterhammen op elkaar, zodat er zo min mogelijk gesmolten kaas uitloopt. Bij sommige tosti ijzers ontvang je ook andere bakplaten zoals wafelijzers. Zo geniet je af en toe van een vers gebakken wafel.

wafelijzer met wafel

Wafelijzer

Met een wafelijzer maak je thuis verse, warme Belgische wafels. In het wafelijzer zitten speciale wafelplaten, met het bekende geruite wafelpatroon. Je maakt in één keer 2 wafels en bepaalt zelf de bruiningsgraad door de temperatuur handmatig in te stellen. Serveer de wafels met een bolletje vanille ijs of een goede toef slagroom, en het genieten kan beginnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen