The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Windows 10 herstellen met een herstelstation

Heb je een pc die niet meer opstart, dan biedt een herstelpunt of een herstelstation mogelijk uitkomst. Op deze manier werkt jouw pc mogelijk weer naar behoren. Ik vertel je in dit artikel welke stappen je moet uitvoeren om de pc te herstellen op deze manier.

Hoe maak je een herstelstation?

Het maken van een herstelstation in Windows 10.

Voordat je aan de slag gaat met een station, moet deze uiteraard eerst gemaakt worden. Zoek op een nog werkende computer in de zoekbalk (het vergrootglas) naar een herstelschijf maken. Zorg dat back up van systeembestanden naar de herstelschijf aangevinkt is. Sluit daarna een usb stick aan op de pc, selecteer deze en druk op creëer. De herstelschijf is nu bezig, dit duurt even. Als het proces klaar is, is je herstelschijf compleet.

Herstellen van de pc

Is het herstelstation af, dan sluit je deze aan op de pc die niet werkt. Als het goed is krijg je op het scherm de optie problemen oplossen te zien. Is dit niet het geval, zoek dan op de website van de fabrikant op hoe je de pc opstart vanaf een station. Om gebruik te maken van de herstelschijf, ga je naar* herstellen vanaf een station*. Hiermee worden alle persoonlijk bestanden gewist, maar die heb je opgeslagen op de herstelschijf dus dat is daarmee afgedekt.

Vanaf een herstelpunt

Herstel het systeem vanaf het gemaakte herstelpunt.

Je hebt ook de optie de pc te herstellen vanaf een herstelpunt. Deze optie is te vinden bij geavanceerde opties en systeemherstel. Hiermee blijven je persoonlijke bestanden intact, maar recente updates, stuurprogramma’s of apps die onlangs zijn geïnstalleerd worden verwijderd. De pc zet zichzelf dan terug naar de tijdsperiode voordat bepaalde updates en dergelijke op de pc stonden.

Kasper
Artikel van:
Kasper Computerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen