The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Hulp bij installatie van de Google Home en Google Home Mini

Tof! Je hebt een Google Home of Google Home Mini gekocht. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag met je nieuwe aanwinst, alleen nog even installeren. De installatie van de Google speakers licht ik in dit artikel stap voor stap toe.

Installeer Google Home en Google Home Mini

  • Zet de Google Home aan
  • Download de app
  • Verbind je slimme speaker met de app
  • Kies een locatie
  • Maak verbinding met wifi
  • Stel Google Assistent in
  • Stel je voorkeuren in

Stap 1: pak de Home of Mini uit en zet hem aan

De Google Home uit de verpakking

Haal je Google Home of Google Home Mini uit de verpakking. Gebruik de meegeleverde stroomkabel om de Home of Mini op het stopcontact aan te sluiten. Via de schakelaar aan de zijkant van de behuizing schakel je de Home of Mini in.

Stap 2: download de Google Home app

Google Home App

Pak je smartphone en download de Google Home app via de app store. Open de app en klik op 'get started'. Log nu in met jouw Google account in de app. Vervolgens gaat de app op zoek naar nieuwe apparaten. Zorg ervoor dat je verbonden bent met het wifi netwerk.

Stap 3: verbind de Google Home (Mini) met de app

Google Home app met Google Home Mini

Wanneer de Google Home of Google Home Mini gevonden is, vraagt de app om de installatie te starten. Druk op instellen en de connectie wordt gemaakt tussen je smartphone en de Home of Mini. Eenmaal verbonden komt er een bevestigingsgeluid uit de speaker.

Stap 4: kies een locatie van de speaker

Multiroom Google Home

Na het maken van de connectie tussen de speaker en de app, vraagt de app waar het apparaat zich bevindt. Maakte je al gebruik van de Google Home app, dan toont de app je reeds gecreëerde ruimtes. Wil je het apparaat gebruiken in de keuken? Kies dan voor 'keuken'. Maakte je nog geen gebruik van de Google Home app? Kies dan voor 'maak nieuw' en creëer de gewenste ruimte.

Stap 5: maak verbinding met je wifi netwerk

Wifi verbinding Google Home Mini

In de volgende stap kies je het netwerk waarop de Home of Mini gaat draaien. Het is belangrijk dat dit hetzelfde wifi netwerk is als waar je smartphone gebruik van maakt. Ook is het belangrijk dat de wifi ontvangst sterk genoeg is om gebruik te kunnen maken van de spraakassistent. Voer je wifi wachtwoord in en er wordt verbinding gemaakt.

Stap 6: stel de Google Assistant in

Stel de Google Assistent in

In deze stap activeer je de Google Assistant en stel je deze in met al jouw voorkeuren. De app vraagt om stemherkenning in te schakelen. Geef de app daarbij toestemming om je microfoon te gebruiken wanneer dit scherm verschijnt. Vervolgens word je gevraagd enkele dingen te zeggen tegen Google. De stemherkenning is geactiveerd.

Let op:

De Vlaamse versie van Google Home is nog niet beschikbaar. Hierdoor gebruik je in België de Nederlandstalige of de Franstalige versie. Wanneer je Google Home vragen stelt over bijvoorbeeld het nieuws of het weer, krijg je antwoorden die betrekkingen hebben op Nederland of Frankrijk. De andere smart opties, zoals het aansturen van verlichting, je thermostaat of je muziek, zijn natuurlijk wel al beschikbaar.

Stap 7: stel je voorkeuren in

Bepaal je voorkeuren in Google Assistent

De app vraagt je in deze stap om toestemming voor het gebruiken van je locatie. Hiermee kan de Google Assistant je nuttige reisinformatie of informatie over de dichtstbijzijnde winkels en het weer geven. Na deze stap kun je streamingdiensten zoals Spotify en Netflix koppelen wanneer je over een account beschikt. Ook stel je nog voorkeuren in zoals de voorkeurstaal, een vrouwen- of mannenstem en de bediening van andere slimme apparaten in huis. De Google Home of Google Home Mini is nu klaar voor gebruik.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.271 beoordelingen