The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Zo koppel je een Google Chromecast aan je Google Home Mini

Je hebt een Google Home Mini in huis. Nu wil je ook graag muziek, films en series via spraakopdrachten streamen naar je televisie. Daarom heb je een Google Chromecast aangeschaft. In dit artikel leg ik je uit hoe je een Google Chromecast koppelt aan je Google Home Mini.

Google Chromecast verbinden met Google Home

  • Stel de Chromecast in
  • Stel de Google Home Mini in
  • Koppel de apparaten
  • Welke extra instellingen heb je nodig?
  • Stream naar je Chromecast

Stap 1: stel de Chromecast in

Chromcast instellen

Zorg dat je Chromecast geïnstalleerd is via de Google Home app en gekoppeld is aan de televisie. Let er op dat je de Chromecast niet alleen aansluit op de televisie, maar ook aansluit op netstroom. Zo kun je later via de Google Home Mini ook opdracht geven de televisie aan te zetten omdat de Chromecast dan op eigen stroom werkt. Via de Google Home app stel je meteen ook je Netflix account in.

Stap 2: stel de Google Home Mini in

Google Home mini instellen

Installeer de Google Home Mini door de stekker in het stopcontact te stoppen en op je smartphone naar de Google Home app te gaan. Tijdens de setup koppel je de Home Mini aan dezelfde ruimte in de app als de ruimte voor de Chromecast.

Stap 3: koppel de Chromecast aan de Home Mini

Koppel Chromecast en Google Home Mini

Tijdens de setup verschijnt er een scherm met: enhance your cast devices. Hier komt de Chromecast als optie te staan. De Chromecast dient op dat moment wel ingeschakeld te zijn. Vink de Chromecast aan en klik op volgende.

Stap 4: extra instellingen

Meer instellingen Chromecast

Wil je standaard video's via je televisie afspelen met gebruik van een Chromecast en Home Mini? Stel dan bij de device settings in de Google Home ap in wat je standaard afspeelapparaat is voor video. Kies bij 'default tv' voor de naam van de tv die je via je Chromecast aangesloten hebt.

Stap 5: klaar om te streamen!

Stream met Chromecast en Google Home Mini

Als je al bovenstaande stappen doorlopen hebt, heb je de Google Chromecast gekoppeld aan je Google Home Mini. Je bent nu klaar om commando's te geven als 'Google, speel serie X af op de tv' en zo eenvoudig films en series te streamen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen