The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Hoe reinig je de zetgroep van jouw Jura Z8 koffiemachine?

Is het tijd om de zetgroep van jouw Jura te reinigen, maar weet je niet precies hoe je dit doet? Volg dan gemakkelijk de instructies op uit de video hieronder. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de zetgroep van jouw Jura Z8 op de juiste manier onderhoudt.

Instructies voor het reinigen

De video laat stap voor stap zien hoe je de zetgroep van jouw Jura reinigt. Het reinigen duurt ongeveer 20 minuten.

Nodig:

  • Jura reinigingstabletten (1 stuk per reinigingsbeurt)
  • Opvangbak (500 ml inhoud)

Hoe vaak moet je reinigen?

De Jura Z8 geeft vanzelf een melding wanneer je de zetgroep moet reinigen. Dit zal ongeveer na het zetten van 180 koppen koffie zijn. De zetgroep is een belangrijk onderdeel van een volautomatische koffiemachine en moet soepel blijven bewegen om koffie te zetten. Er blijven veel koffieresten tussen de zetgroep zitten en met het reinigingsprogramma spoel je alles weer mooi schoon.

Welk reinigingsmiddel gebruik je?

We raden je aan om de reinigingstabletten van Jura te gebruiken. De tabletten zijn speciaal gemaakt voor Jura koffiemachines en zijn precies afgestemd op het materiaal van de zetgroep. Zo weet je zeker dat je dit onderdeel niet beschadigt. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt door gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen