The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Maarten

Hoe vergroot of verklein je je simkaart?

Simkaarten zijn er in verschillende formaten. Wat nou als jouw simkaart een ander formaat heeft dan waarvoor jouw telefoon geschikt is? Dan zal de simkaart op de een of andere manier op maat gemaakt moeten worden. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Welke formaten simkaart zijn er?

Formaten simkaart

Laten we beginnen bij het begin: welke formaten simkaart zijn er? Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste. Bij deze simkaart zit er maar een klein plastic randje omheen.

Help, mijn simkaart is te groot

Simkaart is te groot

Dat wordt knippen! Het is raadzaam om niet zelf met een schaar aan de slag te gaan. Het komt namelijk nogal nauw en je wilt niet je simkaart onherstelbaar beschadigen. Gelukkig zijn er speciale tangen voor het knippen van een simkaart. Hiermee knip je je simkaart zowel van micro naar nano als van standaard naar micro of nano. Inmiddels zijn er ook simkaarten die je in de goede maat uit een kaart kunt drukken, zodat je niet hoeft te knippen.

Help mijn simkaart is te klein

Simkaart is te klein

Dit is relatief eenvoudig op te lossen door een adapter te gebruiken. Je plaatst je simkaart in zo'n adapter en het geheel past in je toestel. Er zijn verschillende adapters verkrijgbaar: van nano naar micro, van nano naar standaard en van micro naar standaard. Kortom, voor elk formaatprobleem is er een adapteroplossing.

Ook een mogelijkheid: een nieuwe simkaart bestellen.

Heb je geen zin om te knippen of een adapter te gebruiken? Dan kun je bij je provider ook een nieuwe simkaart met het juiste formaat bestellen. Let wel op dat de meeste providers hiervoor kosten in rekening brengen. Deze kunnen variëren van € 5,- tot € 15,-.

Maarten
Artikel van:
Maarten
Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.785 beoordelingen