The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Welke apps zijn er voor hometrainers?

Je wil gaan trainen met een hometrainer en al je gegevens bijhouden. Ontzettend handig, maar welke app is het meest geschikt voor jou? Om de keuze voor je hometrainer te vergemakkelijken, zetten wij de meest gebruikten apps voor hometrainers op een rijtje.

Welke apps zijn er

De volgende apps worden veel gebruikt voor hometrainers:

  • iConsole-app: geschikt voor Flowfitness i-modellen en Tunturi
  • iFit-module: geschikt voor ProForm en NordicTrack
  • DKN Motion: geschikt voor DKN
  • Kinomap/BeonTrack: geschikt voor Tunturi en FlowFitness

iConsole app

iConsole app hometrainer

De app maakt gebruik van 24 verschillende trainingsprogramma's. Wanneer je met een hartslagband traint, heb je de mogelijkheid om hartslaggestuurde trainingen te kiezen. Met de iRoute optie lijkt het net alsof je buiten fietst. Via Google Maps kies je een virtuele route die je training bepaalt wat betreft hoogte verschillen. Kies bijvoorbeeld voor een route door de Pyreneeën.

iFit-module

i-fit module hometrainers

Met de iFit Live module app fiets je de hele wereld rond. Denk aan de straten van Parijs of een bosrijke omgeving. Genoeg getraind? Doe dan mee aan een virtuele wedstrijd. De iFit Live past de snelheid, helling of weerstand van de hometrainer aan om het terrein na te bootsen. Dankzij Google Maps zie je op je iPhone, iPad of tablet de omgeving waar je traint en de afstand die je aflegt. Via wifi zet je de gegevens over naar je persoonlijke profiel op iFit.com.

DKN Motion

DKN motion app hometrainers

DKN Motion app is erg uitgebreid en geeft je verschillende trainings opties. Kies bijvoorbeeld voor een handmatig programma, voorgeprogrammeerde programma's, trainingen gericht op uithoudingsvermogen of juist op calorieverbruik. Wanneer de hometrainer een optie heeft voor hartslagmeting of trainen op watt, dan is hier ook een programma voor. Na de trainingen sla je je gegevens op in de app. Dit is mogelijk voor iedereen die het apparaat gebruikt, want de app heeft 12 gebruikersprofielen.

Kinomap/BeonTrack

Kinomap en BeonTrack app hometrainers

De app geeft je verschillende trainingsmogelijkheden voor op de hometrainer. De trainingen zijn duidelijk onderverdeeld in niveaus zodat je precies weet welke voor jou geschikt zijn. Tijdens de training zie je de route op een apart scherm, zodat je precies ziet hoe ver je al bent. Speciaal voor fanatieke fietsers is er ook de BeonTrack app van Kinomap. Deze is gericht op fietsers en geeft je de mogelijkheid om wedstrijden te fietsen om je grens te verleggen. Wanneer je in een team traint, is het ook mogelijk om tegen andere gebruikers te fietsen in wedstrijdvorm.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen