The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies bij het kopen van een horloge

Ga jij je eerste horloge kopen? Of wil je weten welk horloge echt bij jou past? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een horloge.

Welk type uurwerk wil ik?

Er zijn verschillende soorten uurwerken. Een horloge met een quartz uurwerk werkt op een (vervangbaar) batterij dat 1 tot 5 jaar meegaat. Het voordeel van dit soort horloges is dat ze constant lopen en de tijd nauwkeurig weergeven. Automatische horloges worden opgewonden door beweging. Dit is bijzonder en handig omdat ze geen batterij nodig hebben. Automatische horloges zijn gevoelig en niet geschikt om te dragen tijdens het sporten. Ook solar horloges hebben geen batterij nodig omdat ze werken op lichtenergie.

Wil ik extra functies?

Sport, reis of duik je graag? Dan is een horloge met extra functionaliteiten erg handig. Veel horloges hebben namelijk handige extra functies. Denk daarbij aan een tweede wijzerplaat tijdzone waarop je een tweede lokale tijd instelt, datumaanduiding, een chronograaf die je gebruikt als stopwatch, of een duikring waarmee je precies ziet hoe lang je al onderwater bent.

Hoe waterdicht moet mijn horloge zijn?

Waterdichtheid horloge

Water kan je horloge beschadigen. Wanneer je veel in aanraking komt met water, of geen zin hebt om je horloge af te doen tijdens het douchen is het dus raadzaam een horloge te kopen dat bestand is tegen water. Let op de IP certificering van het horloge om te zien hoe waterdicht het is.

  • 3 ATM: bestand tegen spatwater
  • 5 ATM: bestand tegen douchen en lichte onderdompeling
  • 10 ATM: geschikt voor watersport en zwemmen
  • 20 ATM: geschikt voor watersport, zwemmen en duiken
  • 100 ATM: geschikt voor diepzeeduiken

Van welke materialen moet mijn horloge gemaakt zijn?

Materiaal horloge

De meest gebruikte materialen voor een horloge zijn leer, kunststof en roestvrij staal. Leer zit comfortabel om je pols, maar kan niet goed tegen water. Roestvrij staal is stevig en kunststof is gemakkelijk schoon te houden. Wanneer het aankomt op type materiaal is ook het glas waarmee de wijzerplaat is afgedekt belangrijk. Mineraalglas bekrast minder snel dan normaal glas. Kies voor saffierglas voor de meest optimale bescherming.

  • Staal: stevig en waterbestendig
  • Leer: stijlvol en comfortabel, niet waterbestendig
  • Kunststof: gemakkelijk schoon te houden
  • Mineraalglas: goede bescherming tegen krassen
  • Saffierglas: optimale bescherming tegen krassen

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.785 beoordelingen