The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Help mij bepalen of ik stadsverwarming heb

Om erachter te komen of je stadsverwarming hebt, controleer je allereerst of je een cv-ketel in huis hebt. Wanneer je stadsverwarming hebt, heb je namelijk geen cv-ketel in huis. Stadsverwarming wordt gewonnen uit restwarmte wat voortkomt uit het opwekken van energie in energiecentrales. Onder de grond bevindt zich een heel leidingstelsel waarmee je woning of zelfs een heel blok (ook wel blokverwarming) wordt verwarmd. Is dat energiezuinig? Jazeker. Door onderstaande vragen met concrete antwoorden te beantwoorden, weet je zeker of je warmtebron in huis bestaat uit stadsverwarming of juist een cv-ketel.

Heb je toegang tot een cv-ketel?

Heb je centrale verwarming in huis en wordt deze aangestuurd door een cv-ketel? Dan ben je niet voorzien van stadsverwarming. Jouw radiatoren in huis worden aangestuurd door middel van een thermostaat en cv-ketel.

Kun je van energieleverancier wisselen?

Is jouw antwoord 'nee' dan weet je zeker dat je in huis voorzien bent van stadsverwarming. Wanneer je woning wordt verwarmd door middel van stadsverwarming, is het namelijk niet mogelijk om van energieleverancier te wisselen. Er is maar 1 energieleverancier die het leidingstelsel onder de grond beheert. Wanneer je dus wel van energieleverancier kunt wisselen, betekent dat je niet voorzien bent van stadsverwarming. Dan kun je er zeker van zijn dat je radiatoren worden aangestuurd door een cv-ketel.

Samenvatting

  • Controleer of je een cv-ketel in huis hebt.
  • Zonder cv-ketel in huis weet je zeker dat je stadsverwarming hebt.
  • Is het niet mogelijk om van energieleverancier te wisselen, dan heb je stadsverwarming.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen