The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Wanneer gebruik je de back button focus op een camera?

Het is waarschijnlijk een van die knoppen op je camera waarvan je de functie niet kent. Terwijl de back button focus knop ontzettend handig is. In dit artikel leg ik je uit hoe je de back button focus inzet tijdens het fotograferen. Daarnaast vertel ik je in welke situatie je de functie gebruikt.

Hoe werkt de back button focus?

Hoe werkt het back button focus

Scherpstellen doe je normaal gesproken door de ontspanknop half in te drukken. Je drukt de knop vervolgens helemaal in om de foto te maken. Door de back button focus te gebruiken sla je hierin 1 stap over. Je stelt scherp met deze knop en maakt de foto direct met de ontspanknop. Het grootste voordeel is dat de focus hierna niet verandert waardoor je niet bij iedere foto hoeft scherp te stellen.

Wanneer gebruik je de back button focus?

Wanneer gebruik je back button focus

Als je de back button focus hebt geselecteerd, dan staat de camera in de 'one-shot' autofocus modus. De focus blijft dan hangen op stilstaande onderwerpen. Ook als je de instellingen tussendoor verandert. Wil je een bewegend onderwerp volgen? Dan houd je de back button focus knop ingedrukt. De camera blijft dan continu focussen op het onderwerp dat jij volgt. Zo kan jij foto's blijven schieten zonder tussendoor scherp te hoeven stellen.

Waarom zou ik deze functie gebruiken?

Waarom gebruik je back button focus

De back button focus levert je veel tijdswinst op. Je hoeft immers tijdens het fotograferen tussendoor niet scherp te stellen. Het maken van een portretserie gaat op deze manier bijvoorbeeld veel sneller. Ook wanneer je niet zo veel tijd hebt om op te kijken van je camera, biedt deze functie uitkomst. Zoals bij sportwedstrijden. Door het onderwerp te volgen terwijl je de back button focus knop ingedrukt houdt, leg je de actie snel en scherp vast.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen