The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

4 tips voor het kopen van een backpack

Je gaat op reis maar het kiezen van een backpack wil nog niet lukken. Geen zorgen. Wij geven je graag advies. Van het formaat tot de pasvorm, en van gebruiksgemak tot handige functies. Op deze pagina vind je 4 tips voor het kopen van een backpack.

Pasvorm

pasvorm

Tip 1: let op het formaat

Welk formaat je nodig hebt, is afhankelijk van je lengte en wat voor soort reis je gaat maken. Ben je kleiner dan 1.60m? Kies dan een backpack van 50 liter of kleiner. Als je tussen de 1.60m en 1.85m bent, sluit een backpack van 55 tot 65 liter goed aan. Ben je langer dan 1.85m? Kijk dan naar 70 liter of meer. Deze is gevuld wel wat zwaar. Lees hier meer tips om de maat van je backpack te kiezen.

Tip 2: let op je postuur

Dames backpacks hebben smallere schouderbanden die wat meer naar buiten staan dan bij uniseks backpacks. Dames backpacks worden ook wel Slim Fit genoemd: deze zijn geschikt voor vrouwen of smallere mannen. Mannen backpacks hebben een langer rugpand. Deze backpacks worden ook wel Extra Long genoemd en zijn geschikt voor mannen of langere vrouwen.

Gebruiksgemak

Tip 3: let op toegang hoofdvak

Bij sommige backpacks is het hoofdvak alleen via de bovenkant bereikbaar. Hierdoor zijn spullen onderin minder eenvoudig te vinden. Maar andere backpacks hebben meerdere mogelijkheden om bij het hoofdvak te komen. Wanneer de backpack te openen is via de bovenkant maar ook via de voorkant, spreken we van een backpack met frontloader. Dit geeft het voordeel dat je niet alles uit je tas hoeft te halen wanneer je bagage uit het midden pakt.

Tip 4: let op meerdere vakken

Hoe meer verschillende vakken, hoe overzichtelijker je je spullen opbergt. Voorvakken zijn handig om spullen in te stoppen die je snel bij de hand wilt hebben, zoals je fotocamera. In een bodemvak berg je je vieze schoenen, slaapzak of kleding op. En een waterflesje stop je in een zijvak. Dankzij de verschillende vakken hoef je nooit lang te zoeken naar je paspoort, telefoon of portemonnee.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen