The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Help mij het type modulerende cv-ketel bepalen

Er zijn modulerende cv-ketels met OpenTherm protocol en modulerende cv-ketels die alleen merkspecifiek te werk gaan. Voordat je een nieuwe thermostaat aanschaft en je huidige thermostaat vervangt, moet je eerst zeker weten welk type cv-ketel je in huis hebt. Hieronder helpen we je graag verder in het proces om erachter te komen welk type cv-ketel je in huis hebt.

Help mij bepalen of ik een OpenTherm ketel heb

Er zijn verschillende manieren om te achterhalen of je een modulerende cv-ketel met OpenTherm protocol of een modulerende cv-ketel die alleen merkspecifiek werkt in huis hebt. Hieronder per optie uitgelegd hoe je achter deze informatie komt.

Op basis van het serienummer van je cv-ketel

De meest betrouwbare manier om te achterhalen welk type cv-ketel je in huis hebt, is door de boekjes van de cv-ketel erbij te pakken. Daar staat namelijk precies in wat het serienummer van de ketel is en mogelijk ook welk type cv-ketel je hebt. Bij een nieuwe cv-ketel mag je er bijna vanuit gaan dat deze modulerend werkt. Een OpenTherm protocol is bij modulerende cv-ketels de meest gebruikelijke variant. Of je modulerende cv-ketel in huis via een OpenTherm protocol werkt of juist alleen maar merkspecifiek te werk gaat, is dan ook terug te vinden in het boekje van de cv-ketel.

Op basis van je huidige thermostaat

Aan de hand van je huidige thermostaat kun je achterhalen welk type cv-ketel je hebt hangen. Vaak staat op de thermostaat of deze modulerend is. Is dat niet het geval? Dan kun je eenvoudig via het serienummer (meestal aan de achterkant van de thermostaat) via internet achterhalen wat voor soort thermostaat het is. Ben je er na een klein onderzoek zeker van dat je een modulerende thermostaat aan de muur hebt hangen? En heb je ook vast kunnen stellen dat deze OpenTherm werkt? Dan kun je ervan uitgaan dat je cv-ketel dus ook voorzien is van een OpenTherm protocol. Helaas is deze manier van onderzoek niet de meest betrouwbare manier. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je de cv-ketel met een modulerende werking al jarenlang aanstuurt met een aan/uit thermostaat.

Maak je keuze© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen