The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Help mij bepalen welke cv-ketel ik heb

Je weet niet zeker of jouw cv-ketel in huis aan/uit of modulerend werkt? Wij gaan je helpen om achter het juiste antwoord te komen. Hoe? Door antwoord te geven op onderstaande vragen.

Type cv-ketel achterhalen

Er zijn verschillende manieren om te achterhalen of je een aan/uit of modulerend cv-ketel je in huis hebt. Hieronder per optie uitgelegd wat je moet doen.

Op basis van het serienummer van je cv-ketel

De meest betrouwbare manier om te achterhalen welk type cv-ketel je in huis hebt, is door de boekjes van de cv-ketel erbij te pakken. Daar staat namelijk precies in wat het serienummer van de ketel is en wellicht zelfs welk type cv-ketel het is. Daarnaast kun je er bijna vanuit gaan dat wanneer je een nieuwe cv-ketel in huis hebt, deze modulerend werkt. Het zijn vooral de oude varianten ketels die alleen een aan/uit functie hebben.

Op basis van je huidige thermostaat

Aan de hand van je huidige thermostaat kun je achterhalen welk type cv-ketel je hebt hangen. Vaak staat op de thermostaat of deze modulerend is. Is dat niet het geval? Dan kun je eenvoudig via het typenummer (meestal aan de achterkant van de thermostaat) via internet achterhalen wat voor soort thermostaat het is. Ben je er na een klein onderzoek zeker van dat je een modulerende thermostaat aan de muur hebt hangen? Dan kun je ervan uitgaan dat je cv-ketel dus ook modulerend werkt. Helaas is deze manier van onderzoek niet de meest betrouwbare manier. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je de cv-ketel met een modulerende werking al jarenlang aanstuurt met een aan/uit thermostaat.

Let op: een aan/uit thermostaat past op alle type cv-ketels. Een modulerende thermostaat daarentegen niet. Die werkt echt alleen op modulerende cv-ketels.

Samenvatting

  • Een cv-ketel met een modulerende functie is energiezuinig.
  • Aan/uit thermostaten passen op elk type cv-ketel, maar stuurt een modulerende cv-ketel niet modulerend aan.
  • Kijk naar je huidige thermostaat om te achterhalen welk type cv-ketel je hebt.
  • Pak de boekjes van je cv-ketel erbij zodat je op de meest betrouwbare manier te weten komt welk type cv-ketel je hebt.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen