The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe installeer ik de Babymoov babycamera 0% straling?

Je bent de trotse eigenaar van de Babymoov. Binnen een paar stappen, houd je je kleine vanaf elke locatie goed in de gaten.

Stap 1

Installatie Babymoov

Sluit de meegeleverde RJ45 kabel aan op de homeplug adapter en verbind deze met de LAN poort van je router. Vervolgens sluit je de homeplug adapter aan op een stopcontact in de buurt van de router. Het is belangrijk dat je de plug niet op de stekkerdoos aansluit, dit zorgt namelijk voor problemen met de verbinding. Het functioneringsicoon van de homeplug adapter, het bovenste icoontje, wordt nu groen en het internet verbindingsicoon, het onderste icoontje, knippert.

Wanneer het verbindingsicoon niet aan gaat, ligt dat in de meeste gevallen aan de router. Bij sommige routers moet je de camera op een specifieke ethernetpoort aansluiten. Kijk hiervoor in de handleiding van de router.

Stap 2

Installatie Babymoov

Plaats de andere meegeleverde usb kabel in de achterkant van de babyfoon en in de camera adapter. Steek deze adapter vervolgens in het stopcontact. Sluit ook deze adapter niet aan op een stekkerdoos. Op de camera adapter brandt nu het functioneringsicoon en het internet verbindingsicoon knippert. Als er verbinding is, wordt het homeplug lichtje, het middelste icoon, ook groen.

Wordt het homeplug lichtje niet groen? Controleer dan de volgende dingen:

  • Zit er een adapter in een stekkerdoos? Sluit deze dan aan op een stopcontact.
  • Zijn de adapters op twee verschillende elektriciteitsinstallaties aangesloten? Gebruik dan 2 stopcontacten die aangesloten zijn op dezelfde groep.
  • Zijn de stopcontacten waar de adapters op aangesloten zijn gescheiden door een elektriciteitspaneel met differentieelschakelaar? Kies dan voor twee stopcontacten die niet gescheiden zijn van elkaar.

Stap 3

Installatie Babymoov

Volg de illustraties van de snelstart handleiding om de kabel onder de zwarte badge door te trekken. Deze afbeeldingen vind je in deel B van de handleiding. Trek de kabel niet te strak, zodat er niet te veel spanning staat op de usb poort achterop de babycamera. Bevestig vervolgens de babycamera op het bedje van de baby met de meegeleverde schroeven. De vergrendelingssystemen gebruik je om de kabel stevig vast te zetten aan het bedje. Hierdoor heb je geen losse kabels hangen, wat veiliger is voor je kindje. Zet hierna de camera aan door op de knop te drukken. Deze knippert eerst rood en daarna groen.

Stap 4

Installatie Babymoov

Download nu de app op je telefoon of tablet. Scan de QR-code in de meegeleverde snelstart handleiding bij stap C. Via deze QR-code kom je meteen in de app store bij de goede app. Het enige wat je nog hoeft te doen, is op downloaden klikken. Lukt het scannen niet? Zoek dan de app 'My Babycamera' op in de app store. Klik bij de pop-up over de notificaties van de app op 'ja'.

Stap 5

Installatie Babymoov

Open de app en druk op het plus-icoon om een camera toe te voegen. Vervolgens scan je de QR-code onder de voet van de babycamera. Lukt het scannen niet? Vul dan handmatig de UID code in. Dit aansluitingsnummer vind je ook onder de voet van de babycamera en eindigt met de cijfers 111A. Vul hierna het standaard wachtwoord in, dit is 12345678. We raden aan om dit wachtwoord meteen te wijzigen, zodat niemand anders kan inloggen.

Werking van de app

Installatie Babymoov

Klik op de menuknop om de verschillende apps te openen. Hier stel je verschillende waarschuwingen in zoals de microfoongevoeligheid en de temperatuur. Wanneer je alle waarschuwingen hebt ingesteld, stuurt de babycamera voortaan notificaties naar jouw smartphone of tablet. Het is wel belangrijk dat je de pop-up over het versturen van notificaties hebt geaccepteerd. Heb je hem per ongeluk geweigerd? Verwijder dan de app en installeer deze opnieuw. Andere dingen die je instelt via de app zijn de kleur van het nachtlampje, de muziek, het aantal gebruikers en de waarschuwingen. We raden aan om via de instellingen een waarschuwing te activeren als de batterij onder de 10%, 5% en 3% is en wanneer de verbinding verbreekt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen