The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Hoe kies je de juiste racefiets navigatie?

Je hebt hulp nodig bij het kiezen van een navigatiesysteem om mee te racefietsen of wielrennen. Om je op weg te helpen hebben wij de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet. Ieder navigatiesysteem dat wij geschikt vinden voor racefietsen heeft bijvoorbeeld gps en een schermdiagonaal van maximaal 3 inch. Ook kun je er extra sensoren aan koppelen. We vertellen je welke eigenschappen nog meer handig zijn voor racefietsers.

Minimale eisen racefiets navigatie

Racefiets met fietsnavigatie

Al onze navigatiesystemen voor racefietsers voldoen hieraan:

  • Gps: voor het meten van je snelheid, afstand en route.
  • Schermdiagonaal kleiner dan 3 inch: voor zo min mogelijk weerstand.
  • Koppeling met hartslagsensor mogelijk: om te fietsen aan de hand van je hartslag.
  • Koppeling met cadanssensor mogelijk: om je trapfrequentie per minuut te meten.
  • Koppeling met snelheidssensor mogelijk: voor een nauwkeurige snelheidsmeting, ongeacht tunnels en veel bomen op je route.

ANT+

Snelheids- en cadansssensoren fietsnavigatie

Om zowel een hartslagsensor, cadanssensor en snelheidssensor te koppelen, moet het navigatiesysteem ANT+ hebben. Dit is een draadloze verbinding die niet 1 verbinding maakt - zoals met bluetooth het geval is - maar meerdere. Belangrijk hierbij is dat alle te koppelen sensoren ook ANT+ hebben.

Hartslagsensor

Hartslagband

Dat het mogelijk is om een hartslagband te koppelen, betekent niet dat je er altijd een meegeleverd krijgt. Check dit dus en bestel er indien gewenst een hartslagband bij als je wil weten in welke hartslagzone je zit. Vervolgens maak je een inschatting over hoelang je een tempo volhoudt of train je gerichter. Zo train je bijvoorbeeld voor meer uithoudingsvermogen of kracht door in de juiste hartslagzone te trainen. Let er wel op dat de navigatie en de sensor dezelfde draadloze verbinding hebben: bluetooth of ANT+.

Cadanssensor

Cadanssensor

Ook voor de cadanssensor geldt: je kunt altijd een cadanssensor koppelen aan een racefiets navigatie, maar je krijgt er niet altijd een meegeleverd. Wil je jouw pedaalomwentelingen per minuut meten, zodat je ziet of je in de juiste versnelling (verzet) zit? Check dan of je een cadanssensor meegeleverd krijgt. Zo niet? Bestel er dan een bij. Zorg dat die werkt met dezelfde draadloze verbinding als het navigatiesysteem: bluetooth of ANT+.

Snelheidssensor

Snelheidssensor

Voor een nauwkeurige snelheidsmeting koppel je een snelheidssensor. De snelheidsmeting via de gps van het toestel zelf is niet altijd nauwkeurig, omdat die afhankelijk is van het gps signaal. Dit signaal kan wegvallen als je door tunnels of beboste gebieden rijdt. Ook houdt de snelheidsmeter via gps geen rekening met bijvoorbeeld stoplichten. Hierdoor is je gemiddelde snelheid lager. Een snelheidssensor heeft deze problemen niet. Kies een snelheidssensor die dezelfde draadloze verbinding heeft als het navigatiesysteem: bluetooth of ANT+.

Strava Live Segments

Strava

Racefietsen met Strava Live Segments maakt trainen leuker. Met een premium-abonnement op de Strava app bekijk tijdens het fietsen of naderhand waar er Strava segmenten zijn. Een Strava segment is een stuk weg waar Strava automatisch bijhoudt welke tijd je fietst. Zo vergelijk je jezelf met anderen die hetzelfde stuk hebben gefietst. Achteraf bekijk je of je Strava Queen of King Of The Mountain bent of dat je de volgende keer meer moet geven.

Lieze
Artikel van:
Lieze Navigatiespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen