The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lieze

Hoe kies je de juiste racefiets gps?

Je hebt hulp nodig bij het kiezen van een fiets gps systeem om mee te racefietsen of wielrennen. Om je op weg te helpen hebben wij de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet. Ieder fiets gps systeem dat wij geschikt vinden voor racefietsen heeft bijvoorbeeld gps en een schermdiagonaal van maximaal 3 inch. Ook kun je er extra sensoren aan koppelen. We vertellen je welke eigenschappen nog meer handig zijn voor racefietsers.

Minimale eisen racefiets navigatie

Racefiets met fietsnavigatie

Al onze gps systemen voor racefietsers voldoen hieraan:

  • Gps: voor het meten van je snelheid, afstand en route.
  • Schermdiagonaal kleiner dan 3 inch: voor zo min mogelijk weerstand.
  • Koppeling met hartslagsensor mogelijk: om te fietsen aan de hand van je hartslag.
  • Koppeling met cadanssensor mogelijk: om je trapfrequentie per minuut te meten.
  • Koppeling met snelheidssensor mogelijk: voor een nauwkeurige snelheidsmeting, ongeacht tunnels en veel bomen op je route.

ANT+

Snelheids- en cadansssensoren fietsnavigatie

Om zowel een hartslagsensor, cadanssensor en snelheidssensor te koppelen, moet het fiets gps systeem ANT+ hebben. Dit is een draadloze verbinding die niet 1 verbinding maakt - zoals met bluetooth het geval is - maar meerdere. Belangrijk hierbij is dat alle te koppelen sensoren ook ANT+ hebben.

Hartslagsensor

Hartslagband

Dat het mogelijk is om een hartslagband te koppelen, betekent niet dat je er altijd een meegeleverd krijgt. Check dit dus en bestel er indien gewenst een hartslagband bij als je wil weten in welke hartslagzone je zit. Vervolgens maak je een inschatting over hoelang je een tempo volhoudt of train je gerichter. Zo train je bijvoorbeeld voor meer uithoudingsvermogen of kracht door in de juiste hartslagzone te trainen. Let er wel op dat de fiets gps en de sensor dezelfde draadloze verbinding hebben: bluetooth of ANT+.

Cadanssensor

Cadanssensor

Ook voor de cadanssensor geldt: je kunt altijd een cadanssensor koppelen aan een racefiets gps, maar je krijgt er niet altijd een meegeleverd. Wil je jouw pedaalomwentelingen per minuut meten, zodat je ziet of je in de juiste versnelling (verzet) zit? Check dan of je een cadanssensor meegeleverd krijgt. Zo niet? Bestel er dan een bij. Zorg dat die werkt met dezelfde draadloze verbinding als het fiets gps systeem: bluetooth of ANT+.

Snelheidssensor

Snelheidssensor

Voor een nauwkeurige snelheidsmeting koppel je een snelheidssensor. De snelheidsmeting via de gps van het toestel zelf is niet altijd nauwkeurig, omdat die afhankelijk is van het gps signaal. Dit signaal kan wegvallen als je door tunnels of beboste gebieden rijdt. Ook houdt de snelheidsmeter via gps geen rekening met bijvoorbeeld stoplichten. Hierdoor is je gemiddelde snelheid lager. Een snelheidssensor heeft deze problemen niet. Kies een snelheidssensor die dezelfde draadloze verbinding heeft als het fiets gps systeem: bluetooth of ANT+.

Strava Live Segments

Strava

Racefietsen met Strava Live Segments maakt trainen leuker. Met een premium-abonnement op de Strava app bekijk tijdens het fietsen of naderhand waar er Strava segmenten zijn. Een Strava segment is een stuk weg waar Strava automatisch bijhoudt welke tijd je fietst. Zo vergelijk je jezelf met anderen die hetzelfde stuk hebben gefietst. Achteraf bekijk je of je Strava Queen of King Of The Mountain bent of dat je de volgende keer meer moet geven.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Lieze
Artikel van:
Lieze Gps-systeemspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen