The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Nu beschikbaar: Kingdom Hearts 3

Na de succesvolle eerste 2 titels op de PlayStation 2 en een hele reekst tussenspellen is het nu eindelijk tijd voor de volwaardige opvolger binnen de reeks: Kingdom Hearts 3 voor de PS4. Vanaf januari 2019 mogen we weer met onze keyblades zwaaien, dus hier de nodige info en feitjes.

Kingdom Hearts 3

  • Nieuwe disney werelden om te verkennen, waaronder: Frozen, Wreck-it-Ralph en Rapunzel.
  • Eindelijk Kingdom Hearts met PS4 Pro graphics; weer eens wat anders dan PS2 beelden...
  • De game is leuk voor kinderen maar is ook voor volwassenen leuk en uitdagend.
  • Het heeft even geduurd: Kingdom Hearts II kwam in 2005 uit.

Nog eventjes

Nu de release in januari bijna voor de deur ligt worden we nog even getrakteerd op een moddervette opening movie. Zoals we gewend zijn bij Kingdom Hearts zorgt Hikaru Utada voor de meeslepende vocals die bij deze beelden te horen zijn. De redactie is in ieder geval helemaal klaar voor 29 januari.

Wat is Kingdom Hearts 3?

Om het in één zin te vangen: Kingdom Hearts is het liefdeskind tussen Final-fantasy-esque JRPG's en de magische werelden binnen het Disney Universom. Als keyblade-wielder Sora ga je de strijd aan met duistere krachten zonder hart of ziel (de heartless). Deze heartless worden aangestuurd door krachtige vijanden die 'Kingdom Hearts', het hart van alle werelden, willen bereiken om alle werelden te overheersen en een ziel voor zichzelf te smeden. Het is aan jou om dit te voorkomen.

Disney werelden

Sora, Goofy, Donald in de wereld van Frozen

In je zoektocht om alle werelden te redden van de ondergang heb je er in KH 1 en 2 al een aantal aangedaan. Zo zullen klassiekers als de wereld van Winnie the Pooh en The Nightmare before Christmas vast en zeker terugkeren. Ook zijn er over de jaren heen een aantal succesvolle nieuwe Disney universa bijgekomen. Zo weten we dankzij de trailers dat we onder andere de wereld van Frozen, Wreck-it-Ralph en Toy Story mogen gaan verkennen. Vet!

Speelstijl

Nieuwe magie in Kingdom Hearts 3

Wie de oudere Final Fantasy titels of andere klassieke JRPG's heeft gespeeld, weet wel hoe het vroeger ging: Je hele party omstebeurt zijn ding laten doen. Tactisch handig, maar wel een beetje saai. Met de komst van Kingdom Hearts kwam daar verandering in, want in Kingdom Hearts ren, spring rol en vecht je in real-time. Dit maakt de gameplay snel, dynamisch en flitsend. Het is dan ook niet gek dat een game als Final Fantasy XV dit over heeft genomen.

Bas
Artikel van:
Bas Gamingspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.608 beoordelingen