The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Wat is klickfix?

Klickfix is een bevestigingssysteem voor fietstassen. Je hebt een geïntegreerde variant die al aan de tas vast zit, maar er is ook een losse adapter die je op je fiets moet monteren. In dit artikel leggen we uit wat het Klickfix bevestigingssysteem precies inhoudt, welke variaties je hebt en voor welke tassen je een Klickfix adapter moet aanschaffen.

Wat is Klickfix?

Klickfix is een bevestigingssysteem voor allerlei soorten fietstassen. Merken die er gebruik van maken zijn AGU, Basil en Vaude. Het systeem maakt het mogelijk dat je je fietstas met 1 klik vastzet en losmaakt van je fiets. Een goede bevestiging is nodig zodat je tas ook na een hobbeltje stevig blijft zitten. Of zodat je zonder zorgen een aantal zware boodschappen in je tas vervoert.

Welke varianten zijn er?

Bij zij-, achter- en voortassen zit vaak een geïntegreerd Klickfix systeem aan de tas. Maar bij stuur- en zadeltassen of fietsmanden moet je vaak zelf een adapter monteren op je fiets. Het is voor de aanschaf van een fietstas dus goed om te weten welke variant nodig is. Anders kun je wanneer je pakketje is geleverd alsnog de tas niet gebruiken.

Welke merken maken gebruik van Klickfix?

AGU

AGU maakt als bevestigingssysteem voor hun fietstassen gebruik van Klickfix. Op de achter- en zijtassen is Klickfix geïntegreerd. Die kun je dus direct gebruiken. Voor de zadel- en stuurtassen van AGU moet je van te voren wel een Klickfix adapter aanschaffen en monteren.

Basil

Basil maakt gebruik van verschillende eigen bevestigingssystemen. Maar het is voor de Basil stuurtassen en manden met het BasEasy systeem wel mogelijk om gebruik te maken van een Klickfix houder. Hiervoor heeft Basil namelijk een speciale adapter.

Vaude

Voor veel stuurtassen en een aantal zadeltassen van Vaude heb je een Klickfix adapter nodig. Maar Vaude heeft voor achter-, zij- en voortassen een eigen geïntegreerd systeem: Quick Mount & Release System. Dit QMR systeem maakt het mogelijk dat je de verschillende klemmen van de fietstas zowel in de lengte als de breedte op je eigen fiets afstelt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.867 beoordelingen