The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

5 kwalen die je met een luchtreiniger verzacht

Loop je vaak met een verstopte neus? Of ben je snel allergisch? Voordat je naar de neusspray of allergiepil grijpt, is het een goed idee om een luchtreiniger in huis te zetten. De lucht bij jou thuis is misschien helemaal niet zo gezond als je denkt. Een luchtreiniger maakt de lucht weer gezond zodat je minder snel last hebt van onderstaande kwaaltjes en allergieën.

1. Hooikoorts

Hooikoorts

Op nummer 1 staat hooikoorts. Deze vervelende allergie verminder je door een luchtreiniger in huis te zetten. Hij zuigt de pollen waardoor je last krijgt van allergie op en houdt ze vast in het filter. De schone lucht blaast hij terug de ruimte in. Denk er voordat je een luchtreiniger tegen hooikoorts aanschaft aan waar je hem wilt plaatsen. Zodat je een reiniger koopt die het aantal vierkante meters aankan.

2. Allergie voor o.a. huisstofmijt

Allergie voor o.a. huisstofmijt

Ben je allergisch voor huisstofmijt dan is het van belang dat jouw huis goed schoon is. Omdat huisstofmijt ook door de lucht kan zweven is een luchtreiniger geen overbodige luxe. Een luchtreiniger haalt de deeltjes uit de lucht waar je allergisch voor bent. Huisstofmijt kun je nooit voor 100% verwijderen, maar een luchtreiniger helpt je de klachten zeker te verminderen.

3. Verstopte neus

Verstopte neus

Een luchtreiniger helpt je ook wanneer je vaak last hebt van een verstopte neus. De kleinste stofdeeltjes veroorzaken een irritatie in de neusslijmvliezen waardoor je een loopneus of verstopte neus krijgt. Deze stofdeeltjes vangen de filters van de luchtreiniger op waardoor ze jouw neus niet meer lastigvallen.

4. Concentratieproblemen

Concentratieproblemen

Ben je aan het werk, maar is de concentratie ver te zoeken? Het kan zijn dat je je dag niet hebt. Maar wanneer het langer aanhoudt, is het mogelijk dat jouw concentratieprobleem aan een slechte luchtkwaliteit te wijten is. Zorg daarom voor goede ventilatie in huis én op kantoor. Wanneer de ramen op kantoor niet open kunnen is een luchtreiniger een uitkomst. Zo adem je toch schone lucht in waardoor concentratieproblemen verminderen.

5. Vermoeidheid

Vermoeiheid

Wanneer je er maar niet achter komt waar jouw vermoeidheid vandaan komt, zet dan eens een luchtreiniger in de slaapkamer. Vooral in de winter zet je liever geen raam open wanneer je slaapt. Het gevolg hiervan is een zeer slechte luchtkwaliteit in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt. De luchtreiniger verwijdert bacteriën, fijne stofdeeltjes en vluchtige gassen zodat je schone lucht inademt wanneer je slaapt. Alsnog adviseren we wel altijd de slaapkamer te ventileren.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.564 beoordelingen