The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Advies over labelprinters

Een labelprinter kan van pas komen in veel verschillende situaties. Je kunt orde creëren op je bureau, in je keuken of in je archief, maar je kunt ook verzend-, barcode- of naambadge-etiketten printen. Omdat niet iedere labelprinter geschikt is voor iedere situatie helpen wij jou aan de hand van onderstaande vragen naar de beste labelprinter voor jouw toepassing.

1. Wat voor type labels wil je printen?

Labelprinters zijn onder te verdelen in 2 verschillende types: bureaumodellen (of desktop labelprinters) en mobiele modellen. Er is een duidelijke overeenkomst tussen het type label en de type labelprinter. De mobiele labelprinters kunnen namelijk enkel tape-labels printen waar de bureaumodellen voornamelijk geschikt zijn voor etiketten. Er zijn maar enkele labelprinters die de mogelijkheid bieden om zowel tape-labels als etiketten te printen.

Tape-labels

tape label printer
  • Max. breedte: 36 mm
  • Verschillende kleurencombinaties beschikbaar

Etiketten

etiketten printen
  • Max. breedte: 104 mm
  • Verschillende uiteenlopende formaten beschikbaar

2. Bureau- of mobiele labelprinter?

Man verwijdert berschermfolie van label

Mobiele labelprinter

  • Met behulp van het toetsenbord op het apparaat, print je overal
  • Een mobiele printer werkt op accu en/of op batterijen
Dymo label printer

Bureau-labelprinters

  • Na installatie via een USB-kabel naar je computer of laptop, ga je meteen aan de slag
  • Met een automatisch snijmechanisme print je gemakkelijk meerdere labels achter elkaar

3. Printer aansluiten op je netwerk

Bedraad via je netwerk (ethernet) Met behulp van een netwerkaansluiting is het mogelijk om de labelprinter met behulp van een UTP-kabel aan te sluiten op het netwerk en zo de labelprinter te delen met meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk. Dit is vooral handig op een kantoor, maar kan ook thuis van toepassing komen.

Draadloos via Wi-Fi Wanneer jouw labelprinter via Wi-Fi draadloos is aangesloten op het netwerk is het mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf ieder apparaat (laptop of pc) binnen hetzelfde netwerk. Dit maakt jou en de labelprinter flexibel. Daarnaast kan je de labelprinter overal plaatsen waar je wilt en jouw etiketten ophalen wanneer je wilt.

4. Handige accessoires

Labels

Je hebt natuurlijk niets aan een labelprinter zonder tape-labels of etiketten. Deze zijn er dan ook in verschillende soorten, maten en kleuren. Verschillende situaties vragen verder ook om verschillende type labels. Wij bieden een ruim assortiment labels aan per labelprinter waaruit je jouw keuze kan maken.

Postweegschalen

Print je vooral veel tape-labels en/of etiketten om post of pakketten te versturen? Dan is een postweegschaal een handige accessoire. Met behulp van een postweegschaal bereken je het juiste gewicht van al jouw post, van brieven tot (kleine) pakketjes. Zo heb je altijd de correcte frankering zonder naar het postkantoor te hoeven gaan.

Adapters

Mobiele labelprinters kunnen worden voorzien van stroom met behulp van een adapter. Hiermee bespaar je op batterijen en dus op extra kosten. Dit kan erg handig zijn als je de mobiele labelprinter op één locatie wilt gebruiken.

Tim
Artikel van:
Tim Labelprinterspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.310 beoordelingen