The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Je nieuwe Lenovo laptop installeren

Gefeliciteerd! Je hebt je nieuwe Lenovo laptop binnen. Nu nog installeren. We vertellen je stap voor stap hoe je Windows 10 op jouw Lenovo notebook installeert. Haal de laptop snel uit de doos en vergeet niet de oplader aan te sluiten.

1. Start de Windows setup

Start de Windows setup

Klap de laptop open, zet hem aan en start de Windows setup. Eerst voer je de taal, tijdsindeling en de toetsenbordindeling in die je wilt gaan gebruiken. Wij bevelen aan om te kiezen voor:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten

In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Wifi - verbinding maken met een netwerk

In Windows installatie verbinding maken met Wi-Fi.

In dit menu kies je het wifi werk waarmee je jouw Lenovo laptop verbindt. Kies jouw eigen netwerk uit het overzicht en tik je wachtwoord in.

Als je wilt dat je laptop altijd verbinding maakt met het geselecteerde wifi netwerk, vink dan Automatisch verbinding maken aan. Dit is handig voor het wifi netwerk dat je thuis gebruikt. Je laptop maakt dan direct verbinding met je eigen netwerk wanneer je thuis komt van school of werk.

3. De kleine lettertjes

Gebruiksrechtovereenkomst Windows.

De gebruiksrechtovereenkomst klik je vaak zonder door te nemen weg. Deze tekst gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Als je tijd hebt, lees het vooral even door. Wanneer je het ermee eens bent, klik je op Akkoord.

4. Aanmelden met een Microsoft account

Vul je gebruikersnaam voor Windows in.

Als je een Microsoft account hebt, log je hier in en klik je op Volgende. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, klik dan op Offlineaccount. Zo sla je het inloggen over.

5. Je gebruikersnaam en -wachtwoord instellen

Kies een wachtwoord voor je Windows account.

Voer hier de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

6. Privacyinstellingen

Privacyinstellingen kiezen in Windows installatie.

Met de standaard privacyinstellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Wij adviseren dan ook te kiezen voor deze standaard instellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy en precies weten welke opties je wel en niet nodig hebt? Pas de instellingen dan in dit scherm aan.

7. Registreren en beschermen

Registreer je Windows installatie.

Registreer je optioneel bij Lenovo om onder andere informatie over je garantiestatus en contactgegevens met Lenovo te delen. Let er op dat dit zeker niet hoeft. Klik op Volgende om aan te vinken wat je wel en niet met Lenovo wilt delen.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag

Een laptop met de naam Jos op het inlogscherm.

Nu zit de installatie erop en ben je klaar om je nieuwe laptop te gebruiken. Let er wel op dat de laptop waarschijnlijk nog een enkele Windows update moet installeren voordat deze optimaal werkt na installatie. Laat de laptop deze update dan ook installeren alvorens je de laptop volledig in gebruik neemt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen