The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Is de lucht in jouw leefomgeving vervuild?

Luchtvervuiling is slecht voor je gezondheid. Je ademt fijnstof, gassen en bacteriën in zonder dat je daar direct iets van voelt. Je zal ervan opkijken als we vertellen dat de lucht binnenshuis meer vervuild is dan buiten. Woon jij in een vervuild gebied? Dan is een luchtreiniger geen overbodige luxe.

Waar is de lucht in Nederland het meest verontreinigd?

Vervuilde lucht in Nederland

Het midden en het zuiden van het land (steden & Randstad)

Een luchtreiniger biedt uitkomst voor bewoners van het midden en het zuiden van Nederland. Hier is namelijk veel uitstoot van fijnstof. Wie teveel fijnstof inademt kan last krijgen van long-, hart- en vaatziekten. Helaas bestaat er niet iets als een megaluchtreiniger die de lucht buiten vrij maakt van fijnstof, maar je kunt binnenshuis wel iets doen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Luchtreinigers met HEPA-filter en koolstoffilter reinigen de lucht in huis waardoor je daar wél schone lucht inademt. Voornamelijk ruimtes waar je vaak bent zoals de slaapkamer, woonkamer en keuken zijn geschikt voor een luchtreiniger.

Minder verontreiniging, toch een luchtreiniger?

Luchtreinigers

Als je in een omgeving woont waar relatief weinig luchtvervuiling is, is het mogelijk dat de luchtkwaliteit binnenshuis alsnog slecht is. Slechte ventilatie, het houden van huisdieren, koken en zelfs het branden van geurkaarsen hebben een slechte invloed op de luchtkwaliteit. Het koolstoffilter van een luchtreiniger verwijdert nare geuren en vluchtige gassen. Het HEPA-filter verwijdert fijnstof, pollen en bacteriën. Een luchtreiniger biedt daarom ook verlichting voor hooikoorts- en zelfs astmapatiënten.

Artikel van:
Sanne Luchtreinigerspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.566 beoordelingen