Afficher Coolblue en Français? | Non
Geschreven door Amber

Motorola Moto G5 Plus vs Samsung Galaxy A5 (2017)

Als je op zoek bent naar een basis Android smartphone met een gemiddelde opslagcapaciteit, een goede camera en een redelijk snelle processor stuit je al snel op de Moto G5 Plus of de Galaxy A5 (2017). Naast het prijsverschil zijn er op het eerste gezicht weinig andere verschillen te ontdekken, maar ze zijn er wel degelijk. In dit artikel zet ik de overeenkomsten en verschillen voor je op een rijtje.

In het kort

Motorola Moto G5 Plus Samsung Galaxy A5 (2017)
Het meest heldere scherm Nee Ja
Waterdicht Nee Ja
De scherpste foto's en selfie's Nee Ja
De hoogste kwaliteit video's Ja Nee
Dual sim Ja Nee

Camera

Camera Motorola Moto G5 Plus

Moto G5 Plus: filmen in 4K

Aan de achterkant van de Moto G5 Plus zit een 12 megapixel camera met flitser. Als je de telefoon omdraait, vind je aan de voorkant een 5 megapixel camera. Hiermee maak je heldere foto's, maar zijn ze minder scherp dan die van de Galaxy A5 (2017). Dit komt door het verschil in megapixels en door het kleinere f/2.2 diafragma van de G5 Plus. Hiermee vangt de camerasensor minder licht op, waardoor je vaker de flitser moet gebruiken. De video's zijn in tegenstelling tot de A5 wel van hogere kwaliteit. Dit komt doordat je met de G5 Plus in 4K resolutie filmt en met de A5 in Full HD.

Camera Samsung Galaxy A5 (2017)

Galaxy A5 (2017): scherpe foto's en selfies

De Galaxy A5 (2017) heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant een 16 megapixel camera. Dit is vrij uniek bij smartphones. Zo zijn zowel je foto's als je selfies haarscherp. Daarnaast heeft de A5 (2017) een groter diafragma van f/1.9, wat inhoudt dat de camerasensor meer licht opvangt. Hierdoor hoef je minder vaak een foto met flits te maken dan bij de G5 Plus. In tegenstelling tot de G5 Plus film je met de A5 in Full HD. Dit levert heldere video's op maar deze bevatten vergeleken met de G5 Plus minder detail.

Beeldscherm en behuizing

Scherm Motorola Moto G5 Plus

Moto G5 Plus: LCD scherm & metalen behuizing

De Moto G5 Plus heeft een LED 5,2 inch Full HD beeldscherm met daaronder een vingerafdrukscanner. Een LCD scherm is helder, maar ik vind een AMOLED scherm mooier. Bij een LCD is het scherm nooit volledig zwart, omdat de pixels worden verlicht door een lichtbron achter het scherm die altijd aanstaat. De G5 Plus heeft een metalen behuizing en kan hierdoor tegen een stootje. De behuizing is niet waterdicht, dus bellen in de regen is niet verstandig. Verder zijn de randen van de G5 Plus net zoals zijn voorgangers rond, wat kenmerkend is voor Motorola toestellen. Hierdoor ligt het toestel naar mijn mening prettig in de hand.

Scherm Samsung Galaxy A5 (2017)

Galaxy A5 (2017): AMOLED scherm & waterdichte behuizing

De Galaxy A5 heeft een herkenbaar Samsung uiterlijk. Het toestel bevat een vingerafdrukscanner en heeft een AMOLED 5,2 inch Full HD beeldscherm. Vergeleken met de G5 Plus is het scherm van betere kwaliteit. Dit komt doordat de pixels van een AMOLED beeldscherm zelf licht uitstralen ook oplichten, waardoor zwart ook écht zwart is. De A5 heeft een stevige, metalen behuizing en is dankzij een IP68 certificering ook water- en stofbestendig. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je smartphone vochtschade oploopt als je belt in de regen.

Conclusie

De Galaxy A5 (2017) heeft vergeleken met de G5 Plus zowel een betere camera aan de voorkant als aan de achterkant. Daarnaast heeft de A5 een waterdichte behuizing en de G5 Plus niet. Voor deze specificaties betaal je net iets meer, wat het prijsverschil tussen de toestellen verklaart. Zijn de camera en waterdichtheid belangrijke specificaties voor jou en ben je bereid daar een hogere prijs voor te betalen? Ga dan voor de Samsung Galaxy A5.

Amber
Artikel van:
Amber
Telefoonspecialist.

Eerder bekeken door jou