The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Alles over Multiroom wifi

Trage wifi, plekken in huis zonder bereik en het wifi signaal dat steeds wegvalt. Komt dit je bekend voor? Je bent niet de enige. Met Multiroom wifi zorg je voor wifi in het hele huis. Dankzij meerdere stations die met elkaar in verbinding staan, valt je wifi niet meer weg. We vertellen er je alles over.

1. Wat is een Multiroom wifi systeem?

Wat is Multiroom wifi?

Met een Multiroom wifi systeem zet je een draadloos netwerk op met dekking in je hele huis. Een Multiroom wifi neterk bestaat uit een set van 2 of meer satellieten, die draadloos in verbinding staan met elkaar. Doordat ze continu communiceren, blijf jij altijd verbonden met het beste signaal. Zo heb je geen last van wegvallend internet als je door het huis loopt. Je hebt overal een sterk signaal. Ook hoef je op de bovenverdieping niet langer om te schakelen naar een ander draadloos netwerk.

2. Hoeveel satellieten heb ik nodig?

Hoeveel satellieten heb ik nodig?

Je koopt Multiroom wifi systemen met 2, 3 of 4 satellieten. Hoeveel van deze stations je in je huis nodig hebt, is afhankelijk van het formaat van het huis én het aantal kamers dat je van wifi wilt voorzien. Bij een gemiddeld huis kun je onderstaande richtlijn volgen.

 • Appartement: 2 stations
 • Klein huis: 2 stations
 • Gemiddelde rijtjeswoning: 3 stations
 • Vrijstaande of 2 onder 1 kap woning: 3 stations
 • Villa: 4 of meer stations

Is de dekking toch niet optimaal? Je breidt je systeem eenvoudig uit met een extra node.

3. Wat voor handige extra's biedt een Multiroom wifi systeem?

Wat voor extra's biedt Multiroom wifi?

Multiroom wifi systemen bieden veel geavanceerde opties. Je stelt deze eenvoudig in met behulp van een app, zodat je geen technische kennis nodig hebt.

 • Ouderlijke controle: Bescherm je kinderen tegen ongewenste websites en stel een timer in.
 • Ingebouwde firewall en antivirus: Alle Multiroom wifi systemen beschermen je tegen ongewenste indringers met een firewall. Sommige hebben een virusscanner waardoor je ook beschermd bent tegen virussen.
 • Meerdere netwerken: Stel bijvoorbeeld een gastnetwerk in voor je bezoekers, zodat ze niet bij je netwerkschijf kunnen.
 • Quality of Service: Geef voorrang aan bijvoorbeeld streams en games, zodat je gewoon blijft kijken als je aan het downloaden bent.

4. Wat is een wifi mesh systeem?

Wat is wifi mesh?

Multiroom wifi en mesh worden soms door elkaar gebruikt. Dat is deels waar: Alle mesh systemen zijn geschikt voor Multiroom wifi, maar niet alle Multiroom wifi systemen zijn mesh. Bij een mesh systeem heeft ieder station verbinding met minimaal 2 andere stations, waardoor je minimaal 3 stations nodig hebt. Deze satellieten zorgen niet alleen voor een betere dekking, maar dankzij mesh heb je ook een stabieler netwerk in huis. Doordat de nodes van je systeem constant informatie met elkaar uitwisselen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen