The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door George

Hoe navigeer ik met TomTom MyDrive Connect?

Met MyDrive Connect heb je naast het bijwerken van kaarten en software ook de optie om te navigeren vanaf je computer. De plaatsen waar je naar toe wilt navigeren, worden vanaf je computer doorgestuurd naar je TomTom. De ideale voorbereiding voordat je in de auto stapt, want jij weet van tevoren hoe lang je reis duurt. In dit artikel leg ik uit hoe je navigeert met MyDrive Connect.

Stappenplan MyDrive Connect

Stap 1: Verbind je TomTom met je computer en open MyDrive Connect

Gebruik de meegeleverde USB-kabel om je TomTom te verbinden met je computer en schakel je navigatiesysteem in. Open MyDrive Connect op je computer. Onder `Mijn Navigatiesysteem' klik je op de optie `De Slimste Routeplanner'. Je wordt nu doorgelinkt naar de MyDrive pagina van TomTom.

Stap 2: Log in met je TomTom account

Je bevindt je nu op de MyDrive pagina van TomTom. Rechtsbovenaan vind je de optie `Meld Je Aan'. Klik hierop en log in met je TomTom account.

Stap 3: Zoek de gewenste locatie of het adres op

Linksboven op de MyDrive pagina zoek je de gewenste locatie of adres op. Hier voer je een adres of POI* in en het systeem laat dan de zoekresultaten zien. Klik op het gewenste zoekresultaat en klik daarna op `Plan Route'. MyDrive zal nu de route, eventuele vertragingen en de reisduur laten zien. Via MyDrive heb je ook de keuze om uit verschillende routes te kiezen; zo kan een bepaalde route minder lang duren maar is deze qua wel afstand langer dan het alternatief.

POI: Een POI staat voor point of interest en staat bij veel navigatiesystemen bekend als nuttige plaats. Dit zijn plaatsen of locaties zoals tankstations,hotels, winkels en bezienswaardigheden die je niet hoeft op te zoeken op adres. Je voert alleen de naam in van bijvoorbeeld het gewenste hotel of je zoekt bijvoorbeeld op `tankstation'. Als je op basis van een adres zoekt dan laat MyDrive ook zien wat de POI's zijn in de buurt van dat adres.

Stap 4: Verstuur de route naar je TomTom

Je hebt nu de route naar je volgende bestemming opgezocht via je computer. Nu is het tijd om de route door te sturen naar navigatiesysteem. Je navigatiesysteem is als het goed nog steeds verbonden met je computer. Nadat je hebt geklikt op `Plan Route' klik je op `Verzend Route Naar Systeem'. Je TomTom geeft nu aan dat er een nieuwe bestemming is ontvangen en zal starten met navigeren.

Laat je TomTom niet de route zien zodra op `Verzend Route Naar Systeem' klikt? Controleer dan of je ook op je navigatiesysteem bent ingelogd met je TomTom account. Om in te loggen op je navigatiesysteem volg je deze stappen. 1.Zet je navigatiesysteem aan 2.Ga naar menu 3.Ga naar TomTom services 4.Ga naar MyDrive 5.Log in met de gegevens van je TomTom account.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.310 beoordelingen