The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas Teunissen

Gerucht: Alles over de PlayStation 5 (PS5)

Nu de PlayStation 4 Pro al een tijd op de markt is en de cpu en gpu technologie grote stappen heeft gemaakt, lijkt het ondertussen tijd voor een nieuwe console vanuit het blauwe kamp. De geruchtenmolen is op internet al aardig op gang, waarbij er gekke, vette en best geloofwaardige geruchten de ronde gaan over de komst van de PS5

Geruchten

Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we de nieuwe PlayStation op onze TV meubels mogen plaatsen en tot die tijd houd ik je op de hoogte van wat de vogeltjes op internet allemaal over de nieuwste console van Sony, de PS5(?) te zeggen hebben.

Gerucht #4: Krachtige hardware

Ryzen processor

Het internet gonst weer van het enthousiasme, want op reddit heeft een bekende lekker, die ook al het uitblijven van Sony op E3 voorspelde, weer wat sappige details voor ons. Zo meldt deze gebruiker, "RuthenicCookie", dat de PS5 een speciale Ryzen 8 core processor gaat krijgen en dat Sony met deze generatie écht de 4K bij 60 FPS gaat halen. Veel gamers beschouden dit als de heilige graal van gaming. Kom maar op!

Gerucht #3: Geen E3 voor Sony

PlayStation op E3

Zoals veel nieuwsbronnen al bevestigen: Sony zijn gezicht in 2019 niet op de E3 beurs laten zien. Dat betekent niet alleen geen show, maar zelfs geen booth. Voor de PS5 is dit wel enigszins interessant, want het betekent waarschijnlijk dat Sony de opvolger van de PS4 op een eigen event wil gaan aankondigen, zodat zij op dat strategische moment helemaal in de schijnwerper staan. De redactie is in ieder geval benieuwd wat Sony onder zijn hoge hoed heeft liggen.

Gerucht #2: hij komt, hij komt

Oké, nog niet écht, maar Sony CEO Yoshida Kenichiro heeft in een interview met de Financial times in ieder geval laten vallen dat de komst van 'nieuwe hardware' nodig is. Nog geen echte bevestiging, dus, maar genoeg om te kunnen zeggen dat een mogelijke aankondiging niet heel ver weg is. Als het groene kamp nou eens met nieuws komt... Dan kan Sony ons ook niet lang meer laten wachten.

Gerucht #1: Backwards compatibility

De evolutie van Solid Snake

Iets waar PlayStation fans al sinds de launch van de PS4 over klagen, namelijk het tekort aan backwards compatibility, is op de PS5 misschien wel aanwezig. En dat is mooi, want dat betekent dat je jouw digitale game library via je PS account eenvoudig meeneemt naar de nieuwe console van Sony!

Verwachtingen

Naast de geruchten zijn er ook een aantal interessante onderwerpen waar we uit het verleden al het een of ander over kunnen speculeren. Wat verwacht ik van de nieuwe PlayStation van Sony?

Rekenkracht

Potentieel ontwerp PS5 2

Bij de komst van een nieuwe console is het altijd afwachten: hoe veel sneller is de nieuwe console? Fabrikant AMD heeft al door laten schemeren dat ze voor de PS5 specs iets speciaals hebben bedacht, maar wat dat is weten we natuurlijk nog niet. We mogen er in ieder geval vanuit gaan dat de nieuwe console er grafisch weer een flinke schep bovenop doet, met uiteraard ondersteuning voor hoge resoluties, HDR en misschien ook wel Ray Tracing. Spannend!

Console Oorlog

PS5 controller mogelijk ontwerp

Zoals je waarschijnlijk weet vechten Sony en Microsoft het aan het begin van een nieuwe generatie fel uit: wie wint de console oorlog? Deze generatie wordt gedomineerd door de PS4, maar wie weet heeft Microsoft wel iets uitzonderlijks bedacht. De console oorlog wordt op verschillende fronten uitgevochten, zoals bijvoorbeeld de exclusives, graphics en, helemaal belangrijk, de prijs van de consoles. Ook de PS5 controllers worden kenmerkend voor de console, dus ook daar komen waarschijnlijk alle konijnen uit de hoed.

Releasedatum PS5

potentieel ontwerp ps5

Uiteraard is er op dit punt nog geen officieel nieuws te melden over de komst van de nieuwe Playstation, maar over het algemeen is de levenscyclus van een console generatie een jaar of 7-8. Het is dan ook voor veel gamers de verwachting dat de nieuwe generatie hardware in 2019 aangekondigd wordt en vervolgens in 2019 of 2020 voor de kerst ergens in de schappen zal liggen. Uiteraard vind je hier de nieuwste PS5 info zodra het bekend is.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen