The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laszlo

Hoe kies je een rekenmachine?

Ga jij een rekenmachine kopen? De keuze hangt af van wat je met de rekenmachine doet. Zo zijn er bijvoorbeeld standaard bureau rekenmachines voor de snelle berekeningen en grafische rekenmachines waar je allerlei grafieken mee plot. Wij helpen je graag met het kiezen van de geschikte rekenmachine voor jou.

Rekenmachine kiezen

Verschillende rekenmachines

Er zijn veel soorten rekenmachines te koop. Wij benoemen 4 aandachtspunten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Vraag jezelf het volgende af:

  1. Waar wil je de rekenmachines voor gebruiken?
  2. Wil je een oplaadbare rekenmachine?
  3. Is een kleurenscherm belangrijk?
  4. Zijn er nog meer functies die je belangrijk vindt?

Waar wil je de rekenmachine voor gebruiken?

Grafische rekenmachine

Studie: grafische rekenmachine

Je gebruikt als scholier of student regelmatig een rekenmachine. Het is belangrijk dat je grafieken plot, een groot scherm hebt, wiskundige sommen uitrekent en een examenstand hebt. Grafische rekenmachines hebben deze opties. Vaak adviseert of verplicht een school specifieke modellen.

Bureau rekenmachine

Snelle berekeningen: bureau rekenmachine

Bij veel beroepen of bij thuisgebruik is een basis rekenmachine goed genoeg. Voor de snelle berekeningen is gebruiksgemak belangrijk. Weet je het even niet uit je hoofd of reken je het liever voor de zekerheid met een rekenmachine uit? Dan zijn bureau rekenmachines geschikt. Vaak hebben deze rekenmachines een robuust ontwerp en een langdurige accuduur.

Financiële rekenmachine

Financiën: financiële rekenmachine

Werk jij veel met rentepercentages, leningen, cashflows en andere financiële zaken? Dan is het prettig dat je een rekenmachine hebt die dat allemaal snel berekent. Financiële rekenmachines hebben veel functies die jou tijd besparen. Zo heb jij de administratie snel afgerond of geef jij de klant op tijd het juiste advies.

Wil je een oplaadbare rekenmachine?

Rekenmachine met oplaadbare accu

Oplaadbare accu: via de usb kabel

Er zijn rekenmachines met een oplaadbare accu. Deze laad je eenvoudig op met een usb kabel. Opladen gaat via het stopcontact, je pc of in sommige gevallen zelfs met een powerbank. Laad de rekenmachine regelmatig op, zodat je rekenmachine niet spontaan uitvalt.

Rekenmachine met zonnecel

Zonnecel: via zonne-energie

Sommige bureau rekenmachines hebben zonnecellen. Deze zitten vaak boven of net onder het display. De bureau rekenmachine heeft geen grote rekenkracht en gebruikt daardoor ook minder energie. Je hebt de zekerheid dat je rekenmachine altijd voldoende stroom heeft.

Rekenmachine met batterijen

Batterijen: vervangen als ze leeg zijn

Rekenmachines die geen oplaadbare accu hebben, gebruiken batterijen. Je hebt vaak 4 AA batterijen nodig. Als je rekenmachine geen batterij-indicatie heeft, raden we je aan om altijd reservebatterijen in je tas te doen. Voorkom dat je rekenmachine bij je toets uitvalt en je daardoor een onvoldoende haalt.

Is een kleurenscherm belangrijk?

Rekenmachine met kleurenscherm

Kleurenscherm: meer overzicht

Rekenmachines met een kleurenscherm geven jou meer overzicht en duidelijkheid. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je meerdere grafieken plot en verbindingen tussen vergelijkingen moet leggen. De leesbaarheid wordt een stuk beter. Niet alleen door de kleuren, maar ook door de betere resolutie.

Rekenmachine zonder kleurenscherm

Zwart-wit scherm: geen onderscheid

De meeste rekenmachines hebben geen kleurenscherm. Het is ook geen noodzaak, maar voor sommige gebruikers helpt het om de uitkomsten beter te begrijpen. Een rekenmachine zonder kleurenscherm is relatief goedkoper. Wanneer je de kleuren geen toevoeging vindt, is het standaard display goed genoeg voor jou.

Zijn er nog meer functies die je belangrijk vindt?

Rekenmachine met achtergrondverlichting

Achtergrondverlichting scherm: werken in het donker

Er zijn rekenmachines met een verlicht scherm. Dit is handig wanneer je heel vroeg of juist tot in de late uren werkt. Hiermee verklein je de kans dat je de uitkomsten verkeerd overneemt.

Het aantal regels op het scherm

Aantal regels: meer overzicht

Neem jij een rekenmachine van één of zelfs 11 regels? Dat hangt van jouw wensen af. Meer regels zorgen voor meer overzicht of juist voor meer chaos. Bedenk goed wat jij prettig vindt.

Apps bij rekenmachines

Apps: programmeren

Op de grotere en uitgebreidere rekenmachines zijn ook apps en zelfs games te downloaden. Een goed voorbeeld is de app Python. Hiermee leer je hoe je moet programmeren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen