The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Aangekondigd: Apple watchOS 6

Tijdens het WWDC 2019 is er een nieuwe update aangekondigd voor je Apple Watch: watchOS 6. Kun je nu al niet zonder je Apple Watch? Wacht maar tot je de nieuwe update geïnstalleerd hebt. Die biedt weer tal van nieuwe opties. Zo is er nu een App Store beschikbaar op je Apple Watch. Apps downloaden doe je nu dus gewoon vanaf je pols. Ik vertel je wat er nog meer nieuw is.

App Store op Apple Watch

App Store op Apple Watch

Met de komst van watchOS 6 vind je voor het eerst een App Store op je Apple Watch. Wilde je voorheen een nieuwe app downloaden? Dan deed je dit via de App Store op je iPhone. Met de App Store op je watch wordt Apple Watch onafhankelijker van je iPhone. Ook kunnen app ontwikkelaars voortaan apps ontwikkelen die zelfstandig werken op Apple Watch. Een iOS versie is niet langer nodig.

Noise app

Noise app

Je gehoor is super belangrijk. Je hebt maar 2 oren, dus wees er zuinig op. Apple Watch helpt je hier een handje bij. Apple Watch zit om je pols. Dat is een prima plek om het omgevingsgeluid te meten. Daarvoor heeft Apple nu de Noise app bedacht. Deze app geeft je voortaan inzicht in het geluidsniveau op bijvoorbeeld concerten, festivals en andere evenementen. Je weet precies wanneer de kans op gehoorbeschadiging aanwezig is. Komt het geluidsniveau boven de 90 decibel? Dan ontvang je een melding op je watch. Je oren zullen je dankbaar zijn.

Cycle tracking

Cycle tracking

Deze nieuwe app is speciaal voor de vrouwen onder ons: de Cycle Tracking app. Die heeft zoals de naam al zegt alles te maken met je menstruatie. Vrouwen leggen in deze app belangrijke informatie vast over hun menstruatiecyclus. Je weet precies wanneer je je volgende menstruatie verwacht en wanneer je op je vruchtbaarst bent. Je kunt eventueel een logboek bijhouden om nog meer informatie toe te voegen over je menstruatie.

En verder

Nog meer nieuwe apps? De populaire Dictafoon app die je al kent van iOS is nu ook beschikbaar op je Apple Watch. Daarnaast is er nu ook een Audioboeken app en nieuwe Rekenmachine app. Ideaal als je na een etentje de rekening moet splitten met je vrienden. En natuurlijk zoals bij iedere watchOS update: nieuwe dynamische wijzerplaten. Je past deze wijzerplaten helemaal aan naar jouw gebruik en wensen. Nieuw zijn onder andere: Modular Compact, Solar Dial, California, Gradient en Numerals.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.625 beoordelingen