The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Aangekondigd: HTC Vive Cosmos

Er is een nieuwe telg binnen de HTC Vive familie op komst: de HTC Vive Cosmos. De Cosmos krijgt een andere look dan de HTC Vive en Vive Pro, maar dat is niet alles. Zo zijn er nieuwe controllers op komst en is de Cosmos bedoeld voor de pc, maar ook voor ‘andere platformen’. Lees hier alles over de Cosmos.

Meer vrijheid

HTC belooft meer vrijheid dan ooit met de Cosmos. Waarom? Omdat de Cosmos gelijk klaar is voor gebruik wanneer je hem uit de doos haalt. Daar waar de Vive en Vive Pro installatie nodig hebben, is dat bij deze nieuwkomer onnodig. Het nieuwe tracking systeem moet ervoor zorgen dat je de Cosmos op elke plek gebruikt. Bovendien heb je geen last meer van kabels, want die heeft ‘ie niet. Verder is de Cosmos geschikt voor meer dan enkel de pc.

Nieuwe manier van bewegingen tracken

Het belangrijkste aspect van de Cosmos is uiteraard het nieuwe tracking systeem. De Vive Pro en de originele HTC Vive gebruiken het SteamVR Lighthouse systeem, waar externe platforms nodig zijn voor het tracken. Bij de Cosmos werkt het allemaal net even anders: daar gebeurt het tracken intern. Er zitten 4 camera’s op de Cosmos die de omgeving scannen en zo 6 graden vrijheid creëren (6DOF). Dit zorgt ervoor dat je de Cosmos niet eerst hoeft te installeren: wel zo handig.

Nieuw en comfortabeler design

Ook het design is op de schop gegaan. De Cosmos ziet er totaal anders uit dan de Vive en Vive Pro. Zo is de hoofdband aangepast, die nu rondom je hoofd zit in plaats van ook bovenop. Blijft je haar tenminste goed zitten. Ook een handig nieuw extraatje: de bril klap je eenvoudig omhoog. Op die manier schakel je dus heel snel tussen VR en de echte wereld. Dat komt goed van pas als de deurbel rinkelt bijvoorbeeld.

Nieuwe controllers

Niet alleen de hoofdband en het scherm zelf hebben een update gehad. De controllers namelijk ook. De controllers zien er nu een beetje uit als die van de Oculus Quest. Nieuw is de ring die over je hand valt en jouw handbewegingen meet in alle richtingen. Zo werken ze samen met de sensors in de Cosmos voor een soepele werking. Ook zit er nu een analoge stick op in plaats van een trackpad die op de oudere controllers zat.

Ook voor gebruik onderweg

Naar verwachting is de Cosmos in de toekomst ook te gebruiken voor onderweg. Dat is totaal anders dan de Vive en Vive Pro, die eigenlijk alleen in combinatie met een pc bruikbaar zijn. De Cosmos moet de pc als enig ondersteunde platform overstijgen op een bepaalde manier. Waarschijnlijk is de Cosmos onder andere te gebruiken in combinatie met je smartphone bijvoorbeeld. Meer informatie rondom de Cosmos doet HTC in de loop van 2019 uit de doeken.

Kasper
Artikel van:
Kasper VRspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen