Geschreven door Julie

Apple Watch Series 2 in gebruik

De opvolger van de eerste smartwatch van Apple, namelijk Apple Watch Series 2, heeft veel te bieden. De smartwatch heeft een GPS sensor, is waterdicht en zorgt ervoor dat je altijd connected bent. Maar hoe is deze smartwatch eigenlijk in gebruik? Ik heb Apple Watch Series 2 een week lang om mijn pols gehad om dit te ondervinden.

Uit de doos

Apple Watch Series 2 uit de doos

De smartwatch van Apple zit verpakt in een witte doos en heeft een luxe uitstraling. Precies zoals ik gewend ben van Apple. In de doos zit, naast het horloge en de oplader, een S/M en M/L-bandje. Handig, want dan weet je zeker dat de smartwatch past. Het horloge voelt licht aan en de band zit lekker om mijn pols.

Op m'n werk

Bellen met Apple Watch Series 2

Op mijn werk draag ik mijn Apple Watch de hele dag door. Apple Watch stelt mij met een subtiel tikje op de hoogte van berichten en telefoontjes. Is het belangrijk? Dan reageer ik via mijn telefoon. Of via mijn Apple Watch met de lijst voorgestelde antwoorden. Het display is super scherp en zelfs in de zon zijn alle gegevens goed af te lezen.

In de sportschool

Sporten met Apple Watch Series 2

In de sportschool komt mijn Apple Watch goed van pas. Dankzij de ingebouwde GPS sensor laat ik mijn telefoon gewoon thuis. Op het horloge zie ik tijdens het sporten mijn hartslag, calorieën, tijd en afstand. De gegevens worden in verschillende kleuren weergegeven op het scherm. Lekker overzichtelijk dus. En, wanneer je er 1 km op hebt zitten, geeft het horloge een lichte trilling.

In mijn bed

Sleep++ app op Apple Watch

`s Nachts laat ik de smartwatch gewoon om mijn pols zitten. Er zit geen standaard app op mijn Apple Watch om mijn slaapritme te meten, maar hiervoor hoef je alleen even de app Sleep++ te downloaden. Deze app maakt gebruik van de bewegingssensor van de smartwatch. Hierdoor krijg je een volledige analyse van je slaapritme. Heb je het gevoel dat je de hele nacht wakker hebt gelegen? Check op de app hoe lang dit daadwerkelijk was. Je moet wel even aangeven hoe laat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt. Ben je na een lange dag werken nog te onrustig om te slapen? De Breathe app helpt jou met ademoefeningen om rustiger te worden.

En wat nog meer

Buienradar app op Apple Watch

Je kent het wel: zit je werkdag er bijna op, gaat het regenen... Nog even blijven zitten of snel naar huis voordat het echt losbarst? Met de buienradar app op mijn Apple Watch, wist ik gelijk wanneer het beste moment was om te rennen. Handig! Ga je op vakantie? Geen gedoe meer met het uitprinten van de boardingpass. Je download de boardingpass gewoon op je Apple Watch. Je legt de smartwatch gewoon op de scanner leggen en zo doorlopen. Geen gedoe meer met het uitprinten van je boardingpass. Ook op vrijdagavond heb ik mijn Apple Watch gewoon omgehouden. Van tevoren was ik een beetje huiverig om zo¿n duur horloge in een kroeg om te hebben. De combinatie bier en dansende mensen pakt namelijk niet altijd even goed uit.. Maar het horloge is waterbestendig en neem je gewoon af met een doekje.

Conclusie

Na een week lang Apple Watch Series 2 om mijn pols te hebben kom ik tot de conclusie dat de smartwatch de dagelijkse dingen net even wat gemakkelijker maakt. Je gebruikt Apple Watch Series 2 niet als vervanger van je smartphone, maar het is wel handig dat je vanaf je pols berichten kunt lezen, op telefoontjes reageert en je agenda beheert. Ook heb je met de smartwatch tijdens het sporten alle belangrijke informatie bij de hand, of dit nu is tijdens het hardlopen of het zwemmen. Ik heb Apple Watch Series 2 slechts een week lang om mijn pols gehad, dus ik ben razend benieuwd wat er nog meer te ontdekken valt.