The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je het juiste formaat rugzak?

Welk formaat rugzak je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid spullen die je meeneemt en waar je hem voor wilt gebruiken. Zo neem je naar een zakelijke afspraak een andere rugzak mee dan wanneer je een actief dagje uit gaat. In dit artikel leggen we aan je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de beste rugzak voor jou.

Rugzak kiezen

Rugzak kiezen

Om de beste rugzak voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt:

  • Hoeveel liter moet je rugzak zijn?
  • Waar wil je de rugzak voor gebruiken?
  • Wil je specifieke vakken of accessoires?

Welk formaat rugzak heb je nodig?

Kleine rugzak

Rugzakken tot 10 liter

Welk formaat rugzak je nodig hebt, hangt af van de spullen die je meeneemt. Neem je alleen een lunchpakket en een klein notitieblok mee? Dan heb je voldoende aan een kleine rugzak. Sommige rugzakken tot 10 liter zijn ook geschikt om aan jouw kleuter mee naar school te geven.

Dagrugzak kiezen

Rugzakken van 11 tot 29 liter

Voor alledaags gebruik en dagjes weg heb je voldoende aan een tas tussen de 11 en 29 liter. Een tas tot 20 liter biedt voldoende ruimte voor meerdere lunchpakketten als je er een dagje op uit gaat met het gezin. Neem je een aantal boeken, lunchpakket en A4'tjes mee? Dan raden we een rugzak tussen de 20 en 29 liter aan.

Grote rugzak kiezen

Rugzakken vanaf 30 liter

Heb je een lange school- of werkdag of ga je een weekend weg? Ga dan voor een rugzak vanaf 30 liter. In rugzakken vanaf 30 liter neem je gemakkelijk een stapel boeken, A4 documenten of een setje kleding mee.

Waar ga je de rugzak voor gebruiken?

Rugzak voor school

School

Een rugzak die je mee naar school neemt, moet voldoende ruimte bieden voor mapjes, boeken, lunch en misschien ook je gymspullen. Bedenk daarom goed wat je allemaal meeneemt, zodat je het juiste formaat kiest. Ga je elke dag op de fiets naar school? Dan is het belangrijk dat de rugzak rugventilatie heeft. Zo blijft je rug koel tijdens het fietsen en kom je niet met een bezwete rug op school aan.

Rugzak zakelijke afspraak

Werk

Een rugzak die je meeneemt naar je werk hoeft niet erg groot te zijn. Daarom raden wij je rugzakken van minder dan 30 liter aan. Zo heb je genoeg plek voor je laptop, een aantal zakelijke documenten en je lunch. Sommige rugzakken zijn voorzien van een smart sleeve. Zo bevestig je je tas gemakkelijk tijdens een zakenreis gemakkelijk aan je trolley.

Rugzak voor actieve uitjes

Actieve uitjes

Ga je een lange wandel- of fietstocht maken? Dan is het belangrijk dat de rugzak comfortabel zit. Daarom raden wij je aan om voor een tas met rugventilatie en een heup- of borstband te kiezen. Zo blijft je rug tijdens de activiteit koel en zorg je dat de tas stabiel zit.

Wil je specifieke vakken of accessoires?

Rugzak extra vakken

Meerdere vakken

Wil je jouw spullen geordend meenemen in de rugzak? Dan is een rugzak met meerdere vakken een goede keuze. Rugzakken met meerdere vakken bieden ruimte om verschillende accessoires op te bergen. Bijvoorbeeld sleutels, een portemonnee, pennen en een notitieblok. Tassen die uit verschillende vakken bestaan, bieden minder ruimte dan tassen van hetzelfde formaat met één vak.

Laptoprugzak

Laptopvak

Neem je vaak een laptop mee? Kies dan voor een rugzak met een gewatteerd laptopvak. Zo is je laptop beschermd tegen krassen en stoten van andere spullen in je rugzak. Om het juiste formaat laptopvak te kiezen is het belangrijk dat je jouw laptop opmeet. Dit doe je door hem dichtgeklapt van linksonder naar rechtsboven op te meten en het aantal centimeters te delen door 2,54. Rond de uitkomst altijd naar boven af, zo weet je zeker dat jouw laptop in de rugzak past.

Rugzak accessoires

Accessoires

Als laatst is het belangrijk om te bedenken welke accessoires je nodig hebt. Denk hierbij aan een regenhoes om de rugzak droog te houden tijdens een zware regenbui. Andere handige accessoires zijn een drinksysteem waarmee je gehydrateerd blijft tijdens een lange wandeling of een etui waarin je jouw pennen en potloden opbergt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen