The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

De S Pen van de Samsung Galaxy Note 8

Net als bij zijn voorgangers in de Note serie zit er bij de Samsung Galaxy Note 8 een S Pen. Met deze stylus bedien je de phablet, teken je en schrijf je ontzettend precies dankzij de dunne punt. Hoe de S Pen eruitziet en wat je er allemaal mee kan, vertel ik je in dit artikel.

Uiterlijk

S Pen Note 8

De S Pen van de Note 8 ziet er hetzelfde uit als de stylus die bij eerdere Note modellen hoorde. Dankzij de ergonomische vormgeving en het lichte gewicht ligt de pen lekker in de hand. Mede hierdoor is de stylus geschikt voor zakelijk gebruik of wanneer je veel tekent op je smartphone. Daarnaast heeft de S Pen van de Note 8 hetzelfde knopje op de zijkant als zijn voorgangers. Deze gebruik je onder andere als sneltoets voor het openen van apps. Bovenop de stylus vind je de knop die ook op normale pennen zit om ze in en uit te klappen. Hiermee haal je de S Pen uit de smartphone.

Handigheidjes

S Pen Note 8

Met de dunne punt van de S Pen schrijf, teken en bedien je je smartphone met meer precisie dan met je vingertop. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je hem zakelijk intensief gebruikt of voor creatieve uitspattingen. Ook als je het scherm splitst om naast het kijken van een video te Whatsappen, is de nauwkeurige bediening prettig. Daarnaast wordt de lijn die je tekent dikker wanneer je harder met de stylus op het scherm drukt. De telefoon herkent de stylus al op 14 millimeter afstand van het scherm en laat met een puntje zien waar de pen terecht gaat komen op het beeldscherm.

Air Command

Air Command S Pen

Via het zogeheten Air Command open je razendsnel jouw favoriete apps voor de S Pen. Bijvoorbeeld om zelf gifjes te maken. Teken een route op een kaart of een leuke boodschap bij een foto en verstuur je persoonlijke gif naar vrienden. Ook vanuit bestaande video's maak je zelf gifjes door in de video te knippen en plakken. Of voorzie screenshots en video's van geschreven commentaar en tekeningetjes. Een andere app helpt je bij het vertalen van teksten, zodat je geen woordenboek meer nodig hebt. Je houdt simpelweg de stylus boven de tekst en de vertaling verschijnt vanzelf in een extra venster.

Apps voor de S Pen

Apps voor de S Pen

Behalve dat je notities met de stylus kan maken op een geblokkeerd scherm, zijn er allerlei apps die speciaal ingericht zijn op het gebruik van de S Pen. Een leuke en nuttige app is 'S Pen Voice PRO'. Hiermee neem je geluid op terwijl je schrijft of tekent. Dat is bijvoorbeeld nuttig wanneer je notities maakt tijdens een vergadering of interview. De app 'S Pen Hover Drawing' gebruikt de herkenning van de stylus op een paar millimeter afstand om je soepel te laten tekenen zonder het scherm aan te raken. Ook aan ontspanning is gedacht met spelletjes als 'S Pen Sudoku' en 'DrawRace 2'.

Eva
Artikel van:
Eva Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen