The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy A5 (2017)

Twijfel je tussen een Galaxy S7 of A5 (2017)? In dit artikel lees je de overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones.

Vergelijk de Samsung Galaxy S7 met de A5 (2017)

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy A5 (2017)
Het meest heldere scherm Ja Nee
Optische beeldstabilisatie Ja Nee
De scherpste selfies Nee Ja
De hoogste kwaliteit video's Ja Nee
Draadloos opladen Ja Nee
3D games spelen Ja Nee

Beeldscherm en behuizing

Scherm S7

Galaxy S7: Quad HD beeldscherm

De Samsung Galaxy S7 heeft een 5,1 inch Quad HD beeldscherm. Dit beeldscherm heeft een hoge resolutie, ofwel meer pixels. Hierdoor is de beeldkwaliteit hoog. Kijk je filmpjes op je telefoon? Dan merk je dat een Quad HD scherm nét wat scherper is dan een Full HD scherm. Het toestel heeft een metalen behuizing en kan tegen een stootje. Naast een stevig omhulsel beschikt de S7 over een IP68 certificering, wat betekent dat het toestel volledig stof- en waterdicht is.

Scherm A5 (2017)

Galaxy A5 (2017): Full HD beeldscherm

De Galaxy A5 (2017) beschikt over een 5,2 inch Full HD beeldscherm. Op dit type scherm bekijk je video's in goede kwaliteit en zijn details in je foto's duidelijk zichtbaar. Vergeleken met de Galaxy S7 is dit scherm iets minder scherp, maar het verschil is niet groot. Net zoals de S7 heeft de A5 (2017) een stevige metalen behuizing en een IP68 certificering. Hierdoor is het toestel volledig stof-en waterdicht. Je hoeft dus niet bang te zijn voor vochtschade.

Camera

Camera S7

Galaxy S7: video's in 4K en scherpe foto's

Aan de achterkant van de S7 vind je een 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Hierdoor zijn foto's en video's scherp wanneer je het toestel beweegt. Daarnaast heeft deze camera een groter diafragma (f/1.7) dan die van de A5. Dit betekent dat de camerasensor meer licht opvangt en je minder de flitser gebruikt bij weinig licht. Je selfies zullen minder scherp zijn, omdat de camera aan de voorkant 5 megapixel heeft. Met de S7 film je haarscherp in 4K resolutie.

Camera A5 (2017)

Galaxy A5 (2017): aanbevolen voor selfiefanaten

De A5 (2017) heeft aan de voor- en achterkant een 16 megapixel camera. Deze heeft geen optische beeldstabilisatie, waardoor foto's minder scherp zijn bij beweging. De A5 een kleiner f/1.9 diafragma dan de S7. De camerasensor vangt minder licht op, waardoor je vaker de flitser gebruikt bij slechte lichtomstandigheden. Selfie fan? De frontcamera van de A5 maakt scherpere foto's dan de S7. Je filmt in Full HD resolutie: video's zijn iets minder gedetailleerd dan die van de S7.

Conclusie

Een Samsung vlaggenschip en een middenklasse Android telefoon lijkt een oneerlijke vergelijking. De verschillen tussen de S7 en de A5 blijken daarentegen minimaal te zijn. Beide smartphones hebben een waterdichte, metalen behuizing en een lange batterijduur. Kies voor de S7 als je bereid bent meer te betalen voor een betere camera, helderder beeldscherm en een snellere processor. Hecht je minder waarde aan deze specificaties? Dan is de A5 een uitstekend goedkoper alternatief voor de S7.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen