The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Violet

Samsung Galaxy S9 (Plus) camera review

De Samsung Galaxy S9 en de S9 Plus zijn op het MWC 2018 aangekondigd en vallen op door hun camera's. Deze hebben onder andere een variabel diafragma. Wat kan je allemaal met de enkele camera van de S9 en de dubbele camera van S9 Plus? In dit artikel zoek ik dit voor je uit.

Eerste Samsung camera met variabel diafragma

Samsung Galaxy S9 camera

De Galaxy S9 en S9 Plus hebben een variabel diafragma. De camera herkent donkere en lichte situaties en past daarop de grootte van de lens aan met behulp van het diafragma. 's Avonds wordt de opening van de lens bijvoorbeeld groter, waardoor er meer licht op de sensor valt. Je maakt zo in elke situatie goed belichte foto's. De S9 doet dit met 1 camera van 12 megapixels, de S9 Plus met 2 camera's, elk van 12 megapixels.

Super slow-mo

Een interessante functie op de toestellen is de super slow-mo, waarbij je tot wel 960 beelden per seconde vastlegt. Zo zie je elk detail van een beweging. Verbeter de techniek van je tennisslag of film die grote waterval of het kampvuur op vakantie. Door het variabel diafragma film je ook in donkere situaties scherp, waar dat bij andere smartphones lastig is volgens Samsung. Wil je een slow-mo graag delen met vrienden en familie? Zet er je eigen muziek onder en bewerk de video tot een gif.

Selfie camera

Samsung Galaxy S9 selfie camera

Ten opzichte van de S8 zijn de selfie camera's bijna hetzelfde gebleven. De S9 en de S9 Plus behouden hun 8 megapixel selfie camera. De selfie focus modus is nieuw: de achtergrond vervaagt en je huidskleur wordt gecorrigeerd. Je maakt dus moeiteloos scherpe portretfoto's. Altijd al je eigen 3D avatar willen maken? Dat kan nu met de S9 (Plus). Je stuurt je persoonlijke emoji naar iedereen met Whatsapp. Voorheen kon dit alleen als iemand dezelfde telefoon had.

Conclusie

De camera's van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus hebben een stap vooruit genomen. Met de selfie focus maak je goede portretfoto's, maar met een tweede camera was het effect van de wazige achtergrond beter geweest. Door het variabel diafragma maak je scherpere foto's in het donker. Dat is fijn, want leuke momenten in de avond wil je ook vastleggen. Met de Galaxy S9 (Plus) krijgen mijn vrienden binnenkort veel apps van me met mijn eigen avatar en slow-mo filmpjes.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen