The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Nicole

De verschillen tussen een rugzak en schoudertas

Je weet het zeker: je gaat een nieuwe tas kopen. Maar ga je voor een rugzak of schoudertas? Dat het uiterlijk en de draagwijze van de tassen anders is, staat als een paal boven water. Maar welke specifieke voordelen zitten er eigenlijk aan de rugzak en schoudertas? In dit artikel vergelijk ik beide type tassen waarbij ik specifiek kijk naar tassen die geschikt zijn voor het woon-werkverkeer.

In het kort

Welke tas past het beste bij jou? Rugzak Schoudertas
Moet je een eind fietsen naar school of werk? Ja Nee
Wil je geen last van je schouders krijgen door het dragen van een tas? Ja Nee
Zoek je een tas met een nette, zakelijke uitstraling? Nee Ja
Neem je veel spullen mee naar school of werk? Ja Nee
Zoek je een tas waar je je papieren netjes in kunt opbergen? Nee Ja

Draagwijze

draagwijze rugzak

Draagwijze rugzak

Maak een wandeling door een willekeurige stad en je komt er gegarandeerd eentje tegen op iemands rug: een rugzak. De tas is een gewild item, want hij draagt comfortabel dankzij de schouderbanden. Hoeveel spullen je ook in de tas stopt, het gewicht wordt verdeeld en het bespaart jou het gevoel dat je een pakezel bent. Om deze reden is de rugzak ook ideaal als je een eind moet fietsen naar school of werk. Ook kun je beide handen aan het stuur houden, waardoor je veilig op werk arriveert.

draagwijze schoudertas

Draagwijze schoudertas

Of een schoudertas voor jou de ideale tas is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en van wat je in de tas wilt vervoeren. Ga jij naar je werk met in je tas alleen een broodtrommel en een portemonnee? Dan draag je de tas soepel en zonder moeite terwijl je 10 kilometer fietst. Neem je meer mee? Dan kan een schoudertas wel eens zwaar aanvoelen als je hem lange tijd draagt. Voordeel van een schoudertas is dat je hem gemakkelijk opent om even iets te pakken. Terwijl jij naar het station rent om je trein te halen, tover je tegelijkertijd je OV-chipkaart tevoorschijn.

Uitstraling

uitstraling rugzak

Uitstraling rugzak

Een rugzak past bij veel outfits, zeker als je voor een basic kleur gaat. Heb je een baan waar je altijd in het net gekleed moet? Dan is de rugzak een minder strak plan. Naar school of universiteit kan een rugzak natuurlijk prima. Trendy en casual voor de dag komen of je tas uit duizenden herkennen? Kies dan voor een hippe of kleurrijke print.

uitstraling schoudertas

Uitstraling schoudertas

Strak in pak naar de zaak? Veel schoudertassen hebben een basic kleur én een nette uitstraling. Sommige exemplaren hebben een afneembare schouderband waardoor de tas in een handomdraai verandert in een nette aktetas. Moet je vaak papieren meenemen en wil je die netjes meenemen? Bekijk dan of de tas een documentenvak heeft.

Welke tas moet je nu kiezen?

Natuurlijk wil je maar 1 ding weten. Welke tas is de beste keus voor mij? Sleur je dagelijks je halve voorraadkast mee naar werk voor de lunch en fiets je naar de zaak? Dan is een rugzak praktischer. Het gewicht wordt over 2 schouders verdeeld. Moet je strak in het pak? Een schoudertas oogt wat formeler en zakelijker en is in sommige gevallen om te toveren in een aktetas. Voordeel van een schoudertas is dat je gemakkelijk spullen eruit haalt. Een rugzak moet je eerst af doen voordat je bij je spullen kunt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen