The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Wat is een slimme wasmachine?

Voor extra gemak koop je een slimme wasmachine. Een slimme wasmachine maakt het wassen simpeler en sneller dankzij speciale technieken. Met automatische wasmiddeldosering bijvoorbeeld doseer je je wasmiddel automatisch. Zo gebruik je altijd precies genoeg en blijft je kleding langer mooi. Je leest hier welke slimme technieken er zijn.

Bedien je wasmachine op afstand

Eén van de technieken van een slimme wasmachine is bediening op afstand. Je koppelt deze wasmachine aan je wifi netwerk. Vervolgens start je een wasprogramma met je smartphone of tablet. Bij sommige slimme modellen geef je via een app aan wat voor was je hebt. De app toont vervolgens wat het beste programma is. Zodra je beddengoed schoon is, krijg je een melding op je telefoon. Je hoeft hierdoor niet steeds naar zolder te lopen om te zien of je was al klaar is.

Doseer je wasmiddel automatisch

Automatische wasmiddeldosering

Om je was langer mooi te houden, koop je een slimme wasmachine met automatische wasmiddeldosering. Deze voegt tijdens het wassen de juiste dosering toe op basis van de hoeveelheid was in de trommel. Je gebruikt hierdoor precies genoeg wasmiddel en wasverzachter, wat beter is voor je favoriete outfit. Daarnaast doe je langer met je wasmiddel en bespaar je water en energie. Er zijn namelijk minder spoelbeurten nodig om het wasmiddel uit je kleding te spoelen.

Verminder strijkwerk met stoom

Minder kreukels dankzij stoomfunctie

Nog een slimme techniek is de stoomfunctie. Een wasmachine met stoom vermindert kreukels, waarmee je strijkwerk bespaart. Je gebruikt deze voor bijvoorbeeld beddengoed of overhemden. Sommige wasmachines met stoom verwijderen bacteriën en allergenen, zoals pollen en dierenharen. Je wast hierdoor extra hygiënisch en hebt minder last van huidirritatie. Ook zijn er losse stoomprogramma's waarmee je een muf shirt opfrist met stoom, zonder dit te wassen.

Voeg tussentijds was toe

Samsung AddWash wasmachine

Soms vind je een broek of shirt naast je bed, terwijl het wasprogramma al aanstaat. Met de functie 'tussentijds was toevoegen', voeg je nog snel een vergeten kledingstuk toe. Je pauzeert het programma met de start-pauzeknop. Veel wasmachines hebben deze functie tegenwoordig. Let erop dat je die vaak alleen aan het begin van de wascyclus gebruikt. Een Samsung wasmachine met AddWash heeft een extra deur waarmee je op elk gewenst moment was toevoegt. Je doet dit terwijl de trommel al een tijd draait.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen