The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kelly-Jane

Hoe installeer je het Smanos S105 Alarmsysteem?

Het Smanos S105 alarmsysteem is een simpel maar effectief systeem. Zodra 1 van de sensoren iets detecteert, klinkt er een sirene van 90 dB! Om inbrekers af te schrikken met dit systeem, dien je het wel eerst correct te installeren. Hier lees je hoe je dat doet.

Basisstation

Smanos basisstation

Het basisstation van de Smanos S105 krijgt signalen binnen van de sensoren via radiogolven. Via het basisstation klinkt een sirene om je te waarschuwen voor een mogelijke inbreker. Omdat het basisstation ook de sirene is, is het verstandig hem te plaatsen op een plek waar je hem overal in huis hoort. Steek de stekker in het stopcontact en druk op de aan-/uitknop. Met deze knop schakel je het alarmsysteem in en uit, maar dit kan ook via de meegeleverde afstandsbediening.

Sensoren

Sensoren voor alarmsystemen

Alle sensoren die standaard meegeleverd zijn, zijn al gekoppeld aan het basisstation. Het is echter verstandig om deze eerst te testen voor je ze ophangt. Zodra het lampje van een sensor 1 keer per 3 seconde knippert, betekent het dat de batterij bijna leeg is. Je koppelt in totaal 40 sensoren aan dit alarmsysteem.

Afstandsbediening

Smanos afstandsbediening

Met de afstandsbediening zet je het alarm aan, uit of in Thuis-modus. Je laat tevens de sirene afgaan door op de SOS-knop te drukken. Om het alarm aan te zetten gebruik je het icoontje met het gesloten hangslot, om het alarmsysteem uit te zetten gebruik je het icoontje met het open hangslot. De Thuis-modus activeert alle sensoren behalve de bewegingssensor. Je selecteert de Thuis-modus door op het huis-icoontje te klikken.

Een extra afstandsbediening voeg je toe door eenmaal op de aan-/uitknop de drukken van het basisstation. Wacht tot het basisstation 2 keer een geluidssignaal afgeeft en de verlichting knippert. Druk vervolgens op een willekeurige knop van de nieuwe afstandsbediening. Het basisstation maakt nog een keer geluid om aan te geven dat de verbinding is gelukt. Wanneer je 2 geluidssignalen hoort, betekent dit dat het apparaat al gekoppeld is.

Raam-/deurcontact

Een raam-/deurcontact geeft een signaal af naar het basisstation wanneer de 2 delen van het contact verbroken zijn.

Een extra afstandsbediening voeg je toe door eenmaal op de aan-/uitknop te drukken van het basisstation. Wacht tot het basisstation 2 keer een geluidssignaal afgeeft en de verlichting knippert. Haal vervolgens de 2 delen minimaal 2 centimeter van elkaar af. Wanneer het basisstation weer geluid maakt, betekent het dat de sensor is gekoppeld. Plaats nu de 2 delen weer op elkaar. Wanneer je 2 geluidssignalen hoort, betekent dit dat het apparaat al gekoppeld is.

Bewegingsmelder

De bewegingssensor detecteert bewegingen via infrarood. De sensor is gevoelig voor licht en moet daarom schoon zijn. Raak de sensor niet aan, omdat je vingers een vettige laag achter laten.

Een extra bewegingsmelder voeg je toe door eenmaal op de aan-/uitknop de drukken van het basisstation. Wacht tot het basisstation 2 keer een geluidssignaal afgeeft en de verlichting knippert. Druk vervolgens op de knop van de bewegingsmelder. Wanneer het basisstation weer geluid maakt, betekent het dat de sensor is gekoppeld. Plaats nu de 2 delen weer op elkaar.Wanneer je 2 geluidssignalen hoort, betekent dit dat het apparaat al gekoppeld is.

Vertragingstijd

Wanneer je geen gebruik wil maken van de afstandsbediening, zet je het alarm uit via het basisstation. Als het basisstation niet direct bij je voordeur staat, is het slim om vertragingstijd in te stellen. Zo hoef je geen sprintje te trekken zodra je jouw huis binnenkomt of wanneer je weggaat. De vertragingstijd is gemakkelijk in te stellen:

  • druk 2 keer snel achter elkaar op de aan-/uitknop voor een vertraging van 30 seconden.
  • druk 3 keer snel achter elkaar op de aan-/uitknop voor een vertraging van 60 seconden.
  • druk 4 keer snel achter elkaar op de aan-/uitknop om de vertraging weer uit te zetten.

De vertraging is nu ook van kracht wanneer je de afstandsbediening gebruikt. Zet het alarm zonder vertraging aan via de afstandsbediening door 2 keer op het gesloten hangslot icoontje te drukken.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen