The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Specialisten review Inventum LK010

De Inventum LK010 is een smal gasfornuis met veel bereidingsmogelijkheden dat geschikt is voor kleinere keukens. Ik ben benieuwd wat dit fornuis kan en wil het graag testen. Dit doe ik door een gerecht te bereiden waarmee ik zowel het kookoppervlak als de ovenruimte gebruik: lasagne.

In het kort

  • Gasfornuis
  • 50 cm breed
  • 4 kookzones
319,-
niet meer leverbaar
  • Pannen blijven netjes op hun plek staan dankzij de gietijzeren pannendragers.
  • Je hebt de keuze uit maar liefst 10 verschillende ovenfuncties.
  • Met snel voorverwarmen is de ovenruimte binnen enkele minuten op temperatuur.
  • De pannendragers moet je handmatig schoonmaken.

Eerste indruk

Het eerste wat mij opvalt aan het fornuis is de bouwkwaliteit. Het apparaat oogt luxe dankzij de rvs behuizing en de metalen draaiknoppen voelen stevig aan. De pannendragers zijn van gietijzer en een stuk robuuster dan ik gewend ben. Thuis kook ik op emaille pannendragers die erg glad zijn. Ik ben benieuwd hoeveel verschil ik straks merk tijdens het koken. Het fornuis heeft extra opbergruimte dankzij de afdekplaat en de opberglade onder de ovenruimte.

In enkele minuten warm

Voordat ik begin met koken, zet ik de oven alvast aan. De oven heeft maar liefst 10 ovenfuncties, variërend van ontdooien tot turbo hetelucht. Ik kies voor snel voorverwarmen te kiezen, omdat ik geen zin heb om lang te wachten. Binnen enkele minuten is de oven al op temperatuur. Fijn! De oven gebruikt voor dit programma de grill, ventilator en verwarmingselementen tegelijk. Wanneer ik een ander programma kies, doet de oven er aanzienlijk langer over.

Pannen blijven staan

Ondertussen bereid ik de vulling van mijn lasagne in verschillende pannen. Als ik per ongeluk tegen mijn fornuis aanstoot, blijven de pannen tot mijn verbazing netjes op hun plek staan. Echter brengt gietijzer wel een ander nadeel met zich mee. Gietijzer is een stuk lastiger schoon te maken dan emaille. Omdat gietijzer niet in de vaatwasser kan, moet ik dit gewoon met de hand schoonmaken.

Krokante korst

Om het fornuis goed te testen, maak ik 2 schalen lasagne met ieder een andere bereidingswijze. Uit ervaring weet ik dat hetelucht de beste keuze is, zodat de lucht zich goed verspreidt in de ovenruimte. De LK010 heeft echter ook opties waarbij je naast hetelucht tegelijk onderwarmte of een grillfunctie gebruikt. Ik test beide varianten en de winnaar is duidelijk. Door hetelucht tegelijk te gebruiken met de grillfunctie krijgt mijn lasagne een extra bruine, knapperige kaaskorst. Beide lasagnes zijn goed gelukt en smaken heerlijk.

Conclusie

Kort samengevat heeft de Inventum LK010 mij positief verrast. Je hebt met dit gasfornuis veel bereidingsmogelijkheden tot je beschikking. Daarnaast is het apparaat stevig, blijven je pannen goed staan en heb je extra opbergruimte tot je beschikking.Het schoonmaken is wel een dingetje, maar dat weegt naar mijn mening niet op tegen de voordelen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 8.473 beoordelingen