The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van de JBL Go 2

De JBL Go 2. Deze speaker ziet er compact uit. Een speaker die je eenvoudig meeneemt overal naartoe. Ik ga de speaker testen en ben vooral benieuwd naar het geluid dat deze kleine speaker produceert. Mijn bevindingen lees je in dit artikel.

JBL Go 2

5 uur accuduur | Beperkt volume volgens de klant | Mini, waterdicht
29,-
niet meer leverbaar
  • Het stof- en spatwaterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
  • Bel handsfree via de ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking.
  • Je kunt je smartphone niet via NFC met de speaker verbinden.

Eerste indruk

JBL Go 2

Een handig reismaatje. Niet alleen de speaker zelf is compact, ook de verpakking is dit. De speaker, een handleiding en een usb-oplaadkabel vind je in het kleine vierkante doosje. Het pakketje voelt vrij zwaar aan. Wanneer ik de speaker uit de verpakking haal, merk ik al snel dat de speaker zelf wel licht in gewicht is. Door dit lichte gewicht en compacte formaat zie ik deze speaker als een perfect reismaatje. Voor een dagje weg, in je tas, maar ook voor op vakantie, mee in de koffer.

Installatie

Bedieningsknoppen

Één klik. Het installeren van de Go 2 gaat vrij simpel. Ik druk op de aan/uit-knop; het apparaat gaat aan. Vervolgens druk ik op de Bluetooth knop en er gaat een lampje knipperen. Ik schakel Bluetooth in op mijn smartphone. In mijn Bluetooth instellingen zie ik de JBL Go 2 meteen in het lijstje staan. Ik klik op verbinden en hoor een geluid uit de speaker komen. Smartphone en speaker zijn verbonden.

Ontwerp

Test waterdichtheid

Waterdicht. De speaker is met 8,6 cm breedte en een vierkant ontwerp een compacte speaker. Met het stof- en waterdichte ontwerp moet je de speaker kunnen gebruiken aan zee of bij een zwembad. Om dit te testen dompel ik de speaker onder in een kom met water. Niets aan de hand. Met IPX7 waterdichtheid moet de speaker 30 minuten lang tot 1 meter onder water kunnen. Let er wel op dat het klepje voor de aansluitingen goed gesloten is.

Geluid

JBL Go 2

Zuiver en verstaanbaar. De speaker mag dan compact zijn, het geluid is dat niet. De kleine box produceert een hoog volume. Ik testte het geluid op verschillende muziek: reggae, hiphop, jazz en rock. Echt een krachtig basgeluid is niet te bekennen. Maar zowel in het lage als in het hoge volume blijft het geluid wel zuiver en verstaanbaar. Voor een harder stereogeluid is het via de JBL Connect app mogelijk 2 JBL speakers aan elkaar te koppelen.

Bediening

Bedieningsknoppen

Klikken maar. Het bedienen van de speaker gaat heel eenvoudig. Er zitten een paar knopjes op de speaker. Hiermee bedien je het aan- en uitzetten van de speaker, de Bluetooth verbinding, het volume en zet je een nummer op pauze of ga je door naar het volgende nummer. Eenvoudig en naar mijn mening: precies goed.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen